Šalmukai

Kokie bebūtų laikai, vaikai yra pats pirmiausias visų rūpestis ir žiemą jie turi būti šiltai aprengti. Kepurė – viena svarbiausių žieminės (o pavasarinės taip pat 😉 ) ekipuotės ir mamos nervinės sistemos stabilumo garantas.

Šalmukai, sujungiantys kepurę su šaliku, visada buvo tiek mamų, tiek vaikų mėgstami, vienu judesiu užsidedi ir nusiimi, o kaklas ir ausys visada garantuotai bus uždengti. Patogus toks daiktas ir nuolat kur nors užeinant, nusismauki kepurę kaip gobtuvą ir jau ne per šilta, bet viskas vietoj ir garantuotai nepamesi, tereiks vieno judesio atgal prieš išeinant į lauką.

Kepurės yra truputį magiškas daiktas, dėl kurio neretoje šeimoje vyksta nuolatinė kova. Kūdikis tik įvaldęs rankas ištaiko momentą, kai mama šiltiną kokią kitą vietą, stengiasi kepurę nuo galvos nusitrauti, paaugliai tą padaro vos pasukę už namų kampo. Viename lenkų romane herojai net žodžio „kepurė” nevartojo, šita garderobo dalis buvo vadinama „kartų konfliktu”. Todėl gražus ir vaikams patinkantis modelis (nenuostabu turbūt, kad net ant kelių galvų matote tas pačias ausytes 😉 ) – rimta strateginė mamos pergalė. Kas prieš tokį mielumą protestuos?

Šalmukai balaklavų vardu šiais metais galingu gūsiu prasiveržė iš vaikų spintų į visus podiumus – mada šilta ir sveikintina. Tatjana pasirūpino, kad šis staiga išpopuliarėjęs daiktas atsidurtų ir ant jos mažiausios anūkės galvos – nei šiluma, nei madingos tendencijos dar nepakenkė nei vieno amžiaus panelei ;). O ir siūlas naujas išbandytas tuo pačiu :).

Žalsvą šalmuką sūnui mezgė ir fotografavo Rasa Balčiūnaitė. Modelis – „BABY BEAR BALACLAVA„, siūlai – Schoppel-wolle Gradient 2306 kartu su Rosarios4 Aurora 53. Po jo einanti serija šalmukų megzta visai savo chebrai ir fotografuota Ramunės Juzikienės, prie naudotų siūlų pridėtas moheris – Isager Silk Mohair 6 ir 67 bei Rowan KidSilk Haze 664, modelis – „Baby Bear Balaclava„. Pilkšvą šalmuką anūkei mezgė ir fotografavo Tatjana Liadnik, šalmuko modelį (rusų kalba) rasite čia, siūlai – Rosarios 4 Terra 06.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00