Savas modelis

Daiva mezga daug ir labai įvairių dalykų – naudojasi gatavais modeliais, kuriuos reikalui esant laisvai perkuria, perdirba ir sau prisitaiko, mezga ir savo pačios sugalvotus rūbus bei aksesuarus. Ši liemenė – iš pastarųjų. Pasinaudojusi tik raštų knyga, iš kurios paėmė žakardinį raštą, ji pritaikė jam pereinamų spalvų siūlą ir paprastas geometrinis raštas suraibuliavo ir subtiliai sumirgėjo, bet niekur nepradingo – baltas fonas visur užgarantavo reikiamą kontrastą.

Efektingas aukštas kaklo stulpelis užtikrins liemenės šiluminį efektą – tokią pasirengus papildomu kaklo šiltinimu jau nereikės rūpintis :). Toks pat stambus stulpelis ir liemenės apačioje, o pažastų apdaila – į tą pačią gaidą, bet žaismingai kitokia – geros ir išvirkščios akys suderintos ne vertikaliose, o horizontaliose juostose. Apsirengus liemenę, visi apdailos krašteliai tampa vertikalūs. Dar man labai patinka kraštelių siūlas – trigubas. Sudėti ne tik trys siūlai, reikiamam storumui išgauti, visi trys – skirtingų spalvų. Iš pirmo žvilgsnio – viskas pilka, bet ta pilka – bedugnė.

Ir taip, liemenės valdo!

Daivos Janavičienės megzta liemenė iš Schoppel-wolle Alb lino 980 kartu su Zaubeball Crazy 2427 (Alpių kriminalas), krašteliai megzti iš trijų kartu sudėtų siūlų: Lace Ball 100 2398, Isager Highland wool (Stone) ir Alpaca 1 E4S. Žakardinis liemenės raštas iš Andrea Rangel knygos „Alterknit Stitch Dictionary”.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00