Megzta kartografija

Eglės visos kojinės mane žavi, bet šiandieninė pora – tiesiog užbūrė. Mezgiau šitą modelį daugiau nei dvidešimt kartų, pačių įvairiausių spalvinių kombinacijų, ir jis nei nusibodo, nei nustojo džiuginti. Bet sugretinti jas su kartografo darbu man į galvą neatėjo – o juk iš tiesų (ypač mezgant iš likučių!) dabar tai atrodo pati trumpiausia ir tiesiausia asociacija! O mano visos poros megztos būtent iš galiukų 😉 .

Gimtadienio dovana kartografei. Pirma šovusi mintis – būtų miela numegzti žemėlapiškas kojines, bet nesugalvojau kaip. Ir tada iš smegenų kampučio išlindo planas – juostelių kojinės! Kur kiekvienas ruoželis – tarsi sklypelis. Obelų sodo, agurkų lysvės, ąžuolų giraitės. Su ežeriuku pašonėje ar upeliuku.”

Eglė kiekvienam spalviniui ploteliui suteikė prasmę, vietą ir vardą – ir ta fantastinė idėja gali būti panaudoti net konkretaus žemės plotelio atkūrimui kojinėse, bet pasakysiu jums iš savo labai nemenkos likučių ir šio modelio derinimo patirties, jog net ir labai nederinant sugadinti šį modelį yra beveik neįmanoma. Siūlai, kurie gali keistai atrodyti mezgant ratu visas 60-70 akių, siauroje juostelėje susidėlioja gražiai ir įdomiai. Spalviniai ploteliai nėra vienodo dydžio (tik juostos turi vienodą plotį, bet ir tai nebūtina), todėl tai yra idealus modelis sunaudoti visus likučius iki pat galo pačiu gražiausiu įmanomu būdu. Galbūt net sukuriant savąjį atminties žemėlapį – jei naudosite tai, kas liko iš pastaruoju laiku megztų kojinių, turėsite tam tikrą nešiojamą dienoraštį 🙂 .

Megzdama šias kojines skaičiau knygą “Laukas”, kuri tiek viršeliu, tiek istorijomis labai atliepė kojinių idėją. Knygai skyriau 5 iš 5.”

Eglės Lašinskienės megztos kojinės ir nuotraukos bei pastabos. Modelis – „Stripe Tease„, siūlai – Schoppel-wolle Wunderklecks 2177 (Žiogas), WYS Signature 4 – ply 632 (Cinamono lazdelė), Opal Hundertwasser 1431, 1433, Opal 1990.

1 komentaras apie “Megzta kartografija”

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00