Summer

Naujas Jolantos megztukas – labai gražus spalviškai ir toks akį traukiantis – simboliškai sujungia sezonus. Originalas, kurio Jolanta rėmėsi tik vaizdu ir tik kaip atspirties tašku, megztas yra iš plonosios Spinni vilnelės, o jos naujiena – iš vasarinių siūlų, tik kur ne kur įterpiant moherio ir tvido dėl spalvos ir tekstūros. Ir jau labai puikiai naujas megztukas nešiojamas dabar 🙂 .

Jolanta ne tik pakeitė pagrindinį siūlą – vietoj Spinni ėmė dvigubą Trio siūlą ir tikrai turėjo ką veikti, nes vilna daug geriau „limpa” ir ją daug lengviau megzti nei slidų ir nelabai elastingą medvilnės, bambuko bei lino derinį (ir dar dvigubą!), bet kas ieško lengvų kelių? Dar vienas rimtas „apsunkinimas” atsirado pakeitus modulinį mezgimą skirtingomis kryptimis (vienu metu mezgi tik vieną kvadratėlį) intarsija – kas norite sužinoti, keliais kamuoliukais žongliravo Jolanta vienu metu, suskaičiuokite vienos dalies kvadratėlius, jų viduriukus ir padauginkite viską iš 2 (nes siūlas naudotas dvigubas!). Bet visi tie „sunkumai” kūrybiškai mąstančiam žmogui tėra tik būdas pačiam gražiausiam rezultatui gauti ir priemonės savo vizijai realizuoti.

O viziją Jolanta turėjo! Pasinaudojusi originalo langelių idėja, ji ne tik pakeitė siūlą, mezgimo kryptį, bet pasirinko ir savo siluetą su apdaila. Megztukas turi tokias pusiau statytas rankoves, pamažinta viršutine dalimi, nes pečiai yra pakankamai nuleisti – forma padaryta trumpomis eilėmis.

Jokių papildomų kraštelių Jolanta nedarė, tik kaklą apmezgė dvispalve latviška juostele, visur kitur – švarus dailus ripsas, kuris ir kraštelis, ir pagrindinis raštas.

Siluetas taip pat savas – norimo ilgio tiesus megztukas su skeltukais šonuose.

Langeliai iš originalaus modelio taip pat paimti netiesiogiai, tik jų idėja. Spalvas Jolanta pasirinko ir susiderino savas. Šviesūs pagrindinės spalvos langeliai išsidėstę per visą megztinį vienodai kaip šachmatų lentoje, o pasikartojančias tamsių – pilkų ir chaki spalvų – kvadratėlių eilės kur ne kur išdykėliškai suardo įsiterpę jūros bangos ir oranžinio moherio inkliuzai. Kontrastingi viduriukai taip pat parinkti ne mechaniškai ir tarp dvigubo trio siūlo pasitaiko tai pūkuoti moheriniai, tai spalvoto tvido intarpėliai – kad nustebusiam žvilgniui būtų kur stabtelti 😉 .

Jolantos Gulbinovič megztas megztukas iš dvigubo Isager Trio (Strawberry, Sky, Linen, Sage, Khaki, Petroleum, Green tea), ir likę nuo „AsimetrijosRowan Felted Tweed DK 157 ir 161Rowan Kidsilk Haze 683Rosarios4 33. Modelis – „Summer„.

2 komentarai apie “Summer”

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00