Spot Sweater

Dalia mūsų tarpe yra viena produktyviausių mezgėjų (bent kiek aš matau, konkurentai, pasirodykit!), bet taip supuolė, kad pastaroji savaitė buvo išskirtinai gausi… jos mezginių vaizdų 🙂 . Visi sau numegzti megztiniai įamžinti, draugams ir dukrai išdalinti pagaliau atkeliavo nuotraukų pavidalu, todėl nusprendėm padaryti Dalios mezginių savaitę 🙂 .

Dienoraščio dėka niekam ne paslaptis, ką kas mezga, ir juo labiau mes su Dalia aktyviai demonstruojamės (tai yra, taip aktyviai, kaip kas mezga 😉 ), todėl tikros „susipažinkime” savaitės suorganizuoti nepavyks, kai parduotuvėje dirbantys žmonės prisistato – visiems turbūt smagu pamatyti, kuo gyvena ir ką daro žmogus kitoje prekystalio pusėje. Bet – jei ne naują Dalios pusę, tai pastarojo laiko tendencijas tikrai ši savaitė pademonstruos (viena užuomina į priekį – visi modeliai skandinavų (ir net, jei neklystu, visi danų) dizainerių, siūlai taip pat – išimtis tik šiandieninis megztukas.

Jis megztas draugei – Dalia spėja ne tik gausią šeimą aprengti, bet ir pati batsiuvo be batų įvaizdžio tikrai nekultivuoja. Prieš gerą laiką tinkamo projekto laukusi plonytė pereinamų spalvų estiška vilna sulaukė savo modelio ar greičiau siūlo kompanjono, nes visi taškai ant i susidėliojo atkeliavus labai gražiai natūralios tamsiai rudos spalvos vilnai iš Farerų salų.

Estiškai vilnai pastorinti buvo pridėtas moherio siūlas, jis ir spalvų perėjimus švelniai suliejo, bet išsaugojo gaivų pavasarišką spalvyną. Žakardinis raštas megztuke taip paskaičiuotas, kad dailiai sueina reglano linijos ir išsilaiko nepertrauktas madingose plačiose rankovėse. Tam ir priekio kaklo iškirpimas Dalios nukeltas į pažastis – kad niekas nesuardytų rašto ornamentikos. Pats raštelis minimalistinis (sveikas, skandinaviškas stiliau!), todėl spalviniai perėjimai šmaikščiai jį pagyvina.

Trečia draugė apdovanotąją su nauju megztuku nufotografavo – lauke, aišku, kur gražiausia dienos šviesa. Paprastai žiemomis tokios fotosesijos labai primena egzekucijas, bet šį kartą, spėju, niekas nekentėjo: ar galite įsivaizduoti, kokio šiltumo yra šis – moheris, estiška vilna ir vilna iš Farerų salų – trejetas?

Dalios Liepuonienės megztas megztukas iš Aade Long artistic 8/1 (lilac) kartu su priderintu moheriu ir Sirri 5/2 32; modelis – „Spot Sweater„, nuotraukos – Virginijos Sankalienės.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00