Gyvenimo pamokos

Mezgimą daug kas nuvertina kaip nereikšmingą užsiėmimą – iš skyrelio „bet kas taip gali” (paprastai taip sakantys negali, bet…). Iš tiesų tai kaip ir bet kuri gyvenimo sritis turi galingą kūrybinį potencialą ir yra puiki viso ko mokykla. Manot, kantrybė, nuolankumas, išradingumas, labilumas, susivaldymas ir kitos žmogų šlifuojančios savybės ugdomos tik sudėtinguose santykiuose, šeimoje, super atsakingame darbe dideliame kolektyve? Tikrai ne. Gyvenimas mums dosniai serviruoja savo pamokas kiekviename žingsnyje ir jei tuo metu mes esame užsiėmę mezgimu, jam ir ši veikla tinka.

Jei stebitės, ko taip piktai Dalia žvelgia į mane iš ekrano, tai prisiminkite, kad gyvenimo pamokos ne visuomet (grečiau beveik niekada) nebūna smagios – niekam nepatinka, kai jį kažkur kreipia iš įprastos vagos. O šis megztinis ne iš vienos vagos ją iškreipė! Ji niekada nemėgo ryškaus kontrastingo melanžo (labas, šviesiai pilka su tamsiai raudona!), kaip ir kontrastingų mezginio kraštelių – o šis modelis ėmė ir užsipageidavo visko iš karto. Ir tenka rinktis – daryti, ką įsimylėjai, ar rūpestingai laikytis įsikibus savo įsitikinimų. Faktas, kad įsikibęs savo skonio ar požiūrio rinkinuko stipriai atsiriboji nuo daug naujų (tame tarpe ir labai gerų) dalykų, nuo atradimų ir siurprizų, bet oi kaip sunku tai paleisti!

Ir jei manote, kad čia kalbama apie minimalius dizaino pokyčius, tai tikrai ne – kalba apie išankstinių nuostatų griovimą. O jos, žinia, yra kietesnės už deimantus. Žengęs žingsniuką ta kryptimi vienoje srityje, daug lengviau žengsi antrą jau kitoje, taip kad jokiu būdu nenuvertinkite mezgimo!

O kalbant rimtai, ko verti visi tie išankstiniai nusistatymai, jei ten, kitame krante, mūsų laukia toks gražus ir labai netradicinis, labai išskirtinis spalvinis derinys (megztukas megztas iš 3 kartu skirtingomis proporcijomis sudėtų siūlų), kurį tie šviesūs krašteliai taip dailiai aprėmina ir sutvarko. Ir tame ryškiame melanže visai kitaip suskamba pynės, iš tvarkingo brėžinio pavirtusios į jautrių virpančių linijų tinklelę. Ir toje neįprastų spalvų apsuptyje pats taip ryškiai šventiškai atrodai ir skleidi tą džiugią aurą aplinkui.

Dalios Liepuonienės megztas megztinis iš Isager Spinni 32S ir 7S, modelis – „Mameko„.

2 komentarai apie “Gyvenimo pamokos”

  1. Graži spalva „pasigamino”. Rimtas, šiltas, labai tinka Daliai ir tai žiemai, kuri šiandien už lango…

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00