Valandos

Šie sutemų spalvų „Skubos valandomis” pavadinti Zauberwolle kamuoliukai Dovilei užfundijo ilgas valandas 😉 . Visų pirma projektavimo ir mezgimo, ką nesunku atspėti iš megztinio vaizdo ;), fone einant to paties pavadinimo filmui.
Šeimos istorijos kontekste šios valandos apėmė beveik viso gyvenimo laikotarpį – nuo vaikų darželio, kai Dovilę su mamos megztu megztuku vedžiojo po grupes kaip parodos eksponatą. Megztukas buvo įspūdingas – baltas, tekstūriniais rombais su vidurėliuose išmegztais burbuliukais ir išsiuvinėtomis spalvotomis gėlytėmis, su įvertu raištuku per liemenį. Šis Dovilės megztinis – lyriška interpretacija to legendinio iš vaikystės tema.

Prieš kelis dešimtmečius madingas stilius šiuolaikinėje versijoje stipriai suaktualintas. Baltus siūlus pakeitė švelniai pereinantys rausvai-žalsvai-melsvi, pakankamai margi spavinei intrigai užmegzti, ir pakankamai šviesūs visiems raštams atsiskleisti. Ir fantastinis fonas ypač subtiliam siuvinėjimui.

Pailginto reglano rankovės labai gražiai apžaistos grafišku rombų piešiniai. Šiuose jau ne burbuliukai, o gerų akių ir ripso pasikartojimai su tolygiai pražydusiomis gėlytėmis – kaip garsiuose millefleurs gobelenuose. Žydinčios šakelės panašių spalvų sagose, kas prieštaraus, būtent šiam megztukui pagamintos!

O kaip Dovilė suvedė pagrindo raštą su rankogaliais ir megztuko apačia – pats aukščiausias dizaino pilotažas!

Pražydo rožėm valandos. Tokia savaitė –
jaunystės atšvaitas raudonyje, sava
širdies mūša, spalva to kraujo, tas žibintas,
tas veidas pusrūsio kavinėj, išpažintas
alsavimas, slepiąs dar nepatirtą nervą
ir įtampą, kuri žydėjimo jau netveria…
Tokia savaitė – septyniom dienom nedaloma.
Pilnavidurės valandos. Dygliai – į delną.

J. Vaičiūnaitė „Raudonų rožių valandos” iš ciklo „Laikrodis kirkės bokšte”.

Dovilės Žydelienės megztas megztukas iš Zauberwolle 2307 (Skubos valandos), sagos – Union Knopf.

4 komentarai apie “Valandos”

  1. Kažkas neįtikėtino! viskas taip nuostabu… o dar tos kelios kitos spalvos gėlytės… MENO KŪRINYS!

    Atsakyti
  2. Senokai MZ dienoraštyje nematėme tokio puikaus darbo. Tiesiog, taip viskas gražu… Charizmatiškoji Dovilė ir jos nuostabusis megztukas…

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00