Graffiti

Graffiti yra pailgos formos skarelė – alternatyva taip visų mylimam Baktusui, tik kiek didesnė ir platesnė, Pagrindinis jos skirtumas – kitaip dėliojasi spalviniai dryžiukai ir naujai atsiskleidžia tiek pamėgti pereinamų spalvų siūlai, tiek vienspalvių deriniai.

Skarelės mezgimą galima suskirtyti į tris dalis – pirmas šoninis trikampis, vidurinė dalis ir kito šono trikampis. Pirmame pavyzdyje šoniniai trikampiai mezgami paeiliui dryžuojant vienspalvį siūlą su margu, o vidurys mezgamas vien iš margo, kad išliktų pirminis spalvų perėjimas bei intensyvumas.
Galite rinktis kokius norite siūlus (nebūtinai siūlomo fingering vulgaris storio) ir savo nuožiūra modifikuoti dydį.

Reikės: ~ 150g kojininio storio (100g ~ 400m) siūlų. Savo pirmai skarelei ėmiau po 1 100g kamuoliuką Crazy Zauberball (pirmame pavyzdyje naudotas 2395 (Kamufliažas)) bei Alb Lino 9200. Virbalus rinkitės savo nuožiūra (2,25 – 2,75mm), kokiu dydžiu gaunate jums patinkančią medžiagą. Valą rekomenduočiau ne patį trumpiausią, bent 80 cm.

Sutrumpinimai:
a – akis;
g – geroji akis;
1→2 – iš vienos akies išmezgame dvi, pirmą akį mezgame siūlą kabindami už priekinės akies kojelės, antrą – už užpakalinės.
p – pridėti akį, pakeliant persuktą siūlą tarp praeitos eilės akių ir išmezgant ją gerai;
(…)* x – kartojame skliausteliuose nurodytą dalį x kartų;
ž – žymeklis;
n – nukelta akis jos nemezgant; šioje skarelėje aš pirmą akį nukelinėju siūlą laikydama už mezginio, kad gautųsi ne vertikali gerų akių juosta, o išvirkščių akių spurgeliai;
2kgk – 2 akys sumezgamos kartu gerai į kairę;
2kgd – 2 akys sumezgamos kartu gerai į dešinę.

I. PRADŽIOS TRIKAMPIS

Pilku siūlu uždėti 7 a ir išmegzti jas g. Prijungiam margą siūlą. Pakaitomis kas 2 eiles megsime tai vienspalviu, tai margu. Pirmas kiekvienos eilės akis galima išmegzti gerai arba nukelti, kaip jūs įpratę ir koks kraštas jums gražesnis.
1 eilė. 2g, ( 1→2 )*3, 2g (10a).
2 eilė. Visos akys išmezgamos gerai.
3 eilė. (2g, 1p)*4, 2g (14a). Per vidurį uždedame ž – jis rodys centrą.
4 eilė = 2 eilė.
5 eilė. 2g, 1p, g iki 1 a prieš ž, 1p, 2g, 1p, g iki 2 paskutinių a, 1p, 2 g.

Mezgam kartodami 4 ir 5 eiles pakaitomis abiem siūlais, kol sumezgam ~ 25g abiejų (aš turėjau tuo metu 218a, bet šis skaičius pas jus gali būti kitas, priklausomai nuo jūsų mezgimo tamprumo). Baigiam pradžios trikampį pilku siūlu. Po 5 eilės (atsiduriame pačiame būsimos skarelės pakraštyje) apsisukę nuimame pusę akių (iki ž), o likusią pusę išmezgame gerai. Pilką siūlą nutraukiame, toliau megsime tik margu.

II. CENTRINĖ DALIS.

Mezgame margu siūlu pirmyn-atgal geromis akimis, kas ketvirtą eilę po 2 pirmųjų akių pridėdami po 1 akį tol, kol sunaudojame ~ 50g (skaičiuojant nuo pradžios) margo siūlo (t.y., pusę). Tai yra skarelės vidurys. Aš šiame taške turėjau 122 a.
Išmezgame lygiai 3 ripso juostas (6 eilės) ir pradedame proporcingai mažinti.

1 eilė. 1g ar n, 2kgk, g iki galo.
2-4 eilės. Visos akys išmezgamos gerai.

Kartojame 1-4 eiles, kol gauname tą patį akių ( +1), kokį turėjome pradėję centrinę dalį (mano atveju tai buvo 109a). Tuomet vėl prijungiame pilką siūlą ir išmezgame dar kartą 1 eilę, o pabaigę ne sukamės atgal, o uždedame ž ir pridedame tiek pat akių, kiek turime ant virbalų, tai yra, padvigubiname akių skaičių. Apsisukę išmezgame viską g.

III. PABAIGOS TRIKAMPIS. Jį vėl megsime 2 siūlais, keisdami juos kas 2 eilutes.

1 eilė. 1g ar n, 2kgk, g iki 3 a prieš ž, 2kgd, 2g, 2kgk, g iki 3 paskutinių a, 2kgd, 1g.
2 eilė. Visos akys išmezgamos gerai.

Kartojame 1-2 eiles, kol lieka 10a.

1 eilė. 1g, (2kgd)*4, 1g (6a);
2 eilė. Visos akys išmezgamos gerai.
Pertraukiam siūlą per likusias 6 akis ir baigiam mezginį.

Antra skarelė megzta iš vienspalvių Drops Alpaca siūlų, keičiant juos kas 2 eilutes savo nuožiūra (arba siūlų nuožiūra, jei naudojate likučius ;)). Kaip supratote iš aprašymo aukščiau, visų trijų dalių dydžiai gali būti laisvai modifikuojami (tiksliau, dviejų, nes pradžios ir pabaigos trikampiai yra vienodi). Jei padarysite didesnes šonines dalis, turėsite platesnę skarelę, didesnis centras ją prailgins.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00