Paryžius – Nida

Parašiau pavadinimą ir prisiminiau tolimus laikus, kai aš, dar mokinukė, kartu su studentais ir profesoriais dalyvavau VU „Romuvos” kompleksinėje ekspedicijoje. Sėdim su drauge ant ežero kranto ir matom, kitoje jo pusėje važiuoja didelis ekspresas, tokie tais laikais kursuodavo automagistralėmis tik tarp pačių svarbiausių Lietuvos miestų. Ant jo šono užrašas: „Vilnius-Vištytis”. Vaidenasi? Saulė perkepino? Draugė žiūri prisimerkus ir sako: „Kitas bus „Paryžius-Vištytis””… Jo mes nesulaukėm, gal per trumpai sėdėjom? 😉 Pasirodo, reikėjo tik keletą metelių luktelti – Jolanta savo nėriniu kelioninių mezginių konkursui įrodė, kad egzistuoja labai gražus tiesioginis susisiekimas, ne tarp Vištyčio, tiesa, bet tarp ne ką stipriai didesnės Nidos ir Paryžiaus. 

„Paskutinė kelionė prieš karantiną. Paryžius. Čia, per mados savaitę, akys užkliuvo už įdomios suknios, tačiau nė nenumaniau, kad ji taps įkvėpimu vasarą Nidoje. Ir štai, kaip ir kiekvieną vidurvasarį, aš Nidoje. Būdama čia jautiesi lyg kitoje šalyje. Bet čia juk mūsų Lietuva. Kuršių Nerija labai graži. Sėdėdama kopose stebėjau, kaip vėjas žaidžia su gležnomis kopų pievų gėlėmis.

Noras kažką nunerti buvo seniai, tad paėmus kabliuką, ėmiau jungti įvairių spalvų gėlytes. Jų spalvos iš kopų pievos. Kiek nunėrus, galvoje kirbėjo klausimas, jog kažką panašaus aš jau mačiau! Bingo! Paryžius, suknelė. Suradau nuotrauką, panašu. Žmogaus smegenys unikalios. Jos reikalingu metu ištraukia ir panaudoja informaciją. Tai puiku, tad, pagauta įkvėpimo nėriau. Viso sujungiau 853 gėlytes į skarą, kuri man primins šią vasarą Nidoje. Primins ir Paryžių!”

Maršrutas, apsukęs du svarbius taškus šių metų Jolantos gyvenime, baigėsi Vilniuje, kur skara buvo prisimatuota, išglostyta ir apaikčiota 🙂 .

O visiems, keliaujantiems (ar svajojantiems apie keliones;)) ir mezgantiems ji teprimena kelioninių mezginių konkursą, kurio finišas jau už dviejų savaičių. Kas turit jam paruošę mezginį, pasirodykite, o jei dar brandinate idėją, greitai čiupkit virbalus ar vąšelį 🙂 .

Jolantos Žilinskienės nerta skara iš pačių įvairiausių kojininių siūlų – Drops Delight 04, Regia 4-ply 00017, Admiral Tweed 980, Opal Relief 9490. Modelis (būsit nustebinti!) – 86-13 a – Crocheted Shawl.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00