Antras dublis – švelniai rausvas

Eglė ne taip seniai įžengė į vasarinių mezginių pasaulį ir, panašu, ne toks jau jis svetimas tapo, kaip atrodė iš pat pradžių – baigta jau antra palaidinė trumpomis rankovėmis iš to paties siūlo ir pagal tą patį modelį (čia be kitų 😉 ) . Pirmoji buvo testinis mezginys ir jam Eglė nusipirko dviejų spalvų Jardim siūlus, nes tą minutę sunku buvo apsispręsti 😉 . Tai šio sprendimo tęsinys – šiandieninis įrašas 🙂 .

Prieš metus mezgiau šią palaidinę testavimui. Kadangi aprašymas buvo klaida “ant” klaidos, tai atsimenu tik begalinius akių skaičiavimus ir perskaičiavimus. Šiemet, atitolus ir iškvėpavus visą tą įtampą, nusprendžiau numegzti šią palaidinę dar kartą. Juolab, kad pernai negalėdama apsispręsti kokios spalvos noriu, nusipirkau abejus nusižiūrėtus siūlus.

Štai rezultatas – smagi palaidinė – tinkanti vasarai, kaip vienintelis drabužis prie kūno, ir rudeniui – dėvėti ant suknelės!

Nors Eglė ir nusiteikė, kad palaidinė gali būti ir viena, ir kaip antras sluoksnis nešiojama, spėju, megzdama neįtarė, kad šie metai tokiems vasariniams mezginiams bus išskirtinai dosnūs – ar kas galėjo pagalvoti, kad rugsėjo galą pasitiksime trumpomis rankovėmis? 😉

Mezgėjų tarpe mes vis padiskutuodavom apie vasarinių mezginių vietą mūsų gyvenime. Kai labai karšta, su jais kaip ir per karšta (jei jau visai būti objektyviems, tuo metu per karšta su bet kuo), o kai šalta, tai ir rankovės nekenkia… Bet ši gana nuosaiki vasara (neskaičiuojant tų kelių dienų, kai norėjosi nusirengti viską, o po to nusirengti dar ką nors) ir ypatingai šiltas ruduo, spėju, turėjo gerokai pagausinti tokių mezginių mylėtojų būrį. Rytais ir vakarais gamta tyliai mums pašnabžda, kad vasara eina į pabaigą, ir megztas drabužis, kad ir be rankovių, yra pakankamai šiltas. Eglės palaidinukė megzta iš plono vilnos ir medvilnės derinio, kas ypatingai praplečia temperatūrines jo nešiojimo ribas, bet net ir megzta medvilnė ar kitas vasarinis pluoštas puikiai tinka tokioms rugsėjo dienoms. Išėję iš namų ryte, būdami dieną ir grįždami vakare, net ir termometro stulpeliui šokčiojant, jausimės patogiai ir be nuolatinio nusirenginėjimo ir apsirenginėjimo bei kelių sluoksnių pasiruošimo ateinančiai dienai.

Įtariu, šie metai padėjo tašką diskusijoje apie vasarinių mezginių prasmę ir naudingumą. Kitais metais tikiuosi dar didesnio jų derliaus 🙂 .

Eglės Lašinskienės megzta palaidinė, tekstas ir nuotraukos. Siūlai – Rosarios4 Jardim 47, modelis – „Honey Bee Tee„.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00