Simetriškos bangos

Jolanta ir bangelių raštas bei juodai baltas koloritas – toks jai būdingas derinys, kad savo gėdai aš ne iš karto pastebėjau, kad už stalo su mezginiu ji sėdi ne su visų apaikčiotu ir apdūsautu šalikėliu, o su nauja liemene.

Bangelės ir juodai baltas koloritas šį kartą iš kojininio Zauberball kamuoliuko ir juodo moherio, kuris kiek prislopina baltąją dalį, bet neužgožia švelnių spalvinių perėjimų.

Jolanta pasinaudojo Zauberball veidrodiniu spalvų išdėstymu kamuoliuke (jis skirtas dviems kojinėms, kurių norint panašių, reikia vieną megzti iš išorinio siūlo, kitą – iš vidinio), kad liemenė taip pat išlaikytų veidrodinę simetriją. Tik ji nevienoda – nugaroje iš juodo centro judama į šviesius šonus, o priekyje, atvirkščiai, šviesus centras tamsėja į šonus, paskui lengvai šviesėja ir užsibaigia banguotomis mini rankovytėmis. Šviesi priekinė dalis juodo moherio dėka nėra visai balta, tai balti marškinėliai po apačia sudaro lyg dar papildomą spalvinį sluoksnį nuo balsvo kraštelio į baltą centrą.

Dar vienas skirtumas: nugara lygi, o priekis banguotas – į siūlo padiktuotą kontrastų stilistiką.

Apačią „įrėmina” tamsus stulpelis, apykaklė megzta ripsu, kuris nesiriečia ir labai dailiai suformuoja tarsi švarkelio atvartus po marškinėliais. Priekio iškirpimą sudaro pagrindinio rašto – bangelių – kraštelis, kuris taip organiškai ir dailiai nukeliauja nuo apykaklės prie pabaigos sujungimo, kad žiūri ir atrodo, ne žmogus, o gamta sukūrė tokias natūralias ir tokias tobulas linijas.

Jolantos Vainutienės megzta liemenė iš Schoppel-wolle Zauberball 1508 kartu su Isager Silk Mohair 30.

3 komentarai apie “Simetriškos bangos”

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00