Tradicijos

Anastasija turi labai vertingą ir ne taip jau dažnai šiais vartojimo laikais pasitaikantį praktiškumo geną – mezga tai, kas nešiojama, kas tinka ir patinka, permezga (!), jei nebenešioja ir – svarbiausia – visiems siūlų galiukams ji randa patį gražiausią pritaikymą naujo mylimo rūbo, o ne švediško stalo kandims pavidalu.

Man taip gražu žiūrėti, kokia ji dėmesinga visoms turimoms atsargoms, nesvarbu, kiek ko belikę, prisiderina, ką reikia, ir ne šiaip sunaudoja, kad tik sunaudotų, o pagalvojus numezga naują gražų, reikalingą ir nešiojamą daiktą. Kai taip lengva dabartiniame pertekliuje gyvenant pamiršti viską pabaigus mezginį ir nesukti galvos dėl jokio siūlo kamuolėlio, juo labiau pusės ar dar mažiau, ji su didele pagarba visiems gamintojams (tik pagalvokite, kokį ilgą kelią nueina siūlų kamuoliukas nuo avies nuosavo kailiuko iki siūlų parduotuvių lentynų!) stengiasi rasti kiekvienam siūlui jo vertą projektą – tai yra tokį, kuris bus mylimas ir naudojamas.

Pamenate jos margą megztinį iš islandiškos Plotulopi vilnos megztinį, atpažįstate spalvas? Aišku, kad mezgant raštuotus megztinius, visada lieka daug likučių, ypač tokio skalsaus ir po >100 g supakuoto siūlo – kartais tik vos vos praimame kamuoliuką (ar diską Plotulopi atveju). Tai prašom – visos trys megztuke naudotos spalvos sugulė į labai smagią, jaukią, šiltą ir dailią liemenę 🙂 .

Anastasya Zaychenko megzta liemenė iš Istex Plotulopi 1030, 1032, 1424, modelis – „Kreuzberg„.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00