Meilės dovanos

Šiandieninė diena visų prekybininkų pažymėta didelėm raudonom ir rausvom širdelėm, bet jei pažvelgsime į meilę plačiau, tai megztos dovanos kaip meilės išraiška toli lenkia visas šokoladines ir pliušines širdeles, nes dovanojame patį brangiausią dalyką – savo laiką, savo rankų darbą ir ilgą ilgą (rankų darbas nėra greičiausias reikalas pasaulyje) galvojimą apie būsimą nešiotoją. Ir net jei mezgantis žmogus gali nesiasocijuoti su romantišku šitos dienos blizgesiu, meilė nepavaldi mūsų sugalvotoms taisyklėms ir neturi jokių ribų.

Megztos dovanos be visų išvardintų reikalų – laikas, darbas, medžiagos – primena povandeninių uolų peizažą. Dovana turi tikti ir patikti, o tai reikalauja ne tik išmanyti mezgimo amatą, reikia kažkokiu būdu tarp tų ne visada matomų kito žmogaus vidinių povandeninių uolų išlaviruoti į saugų ir džiaugsmingą dovanų uostą – čia ne sau megztinį nusimegzti, kai ir modelis po ranka, ir skonis geriausiai pažįstamas, ir spalvos seniai išbandytos.

Šiandieninės dovanos – kaklo aksesuarai – yra toks mini gidas, palengvinantis mezgančio dovanas žmogaus kelią, juk taip norisi, kad visos tos tavo akis po akies išmegztos valandos ir mintys būtų nešiojamos, kad šildytų ir džiugintų. Ir jei numegzti kitam dovanų megztinį (ypač jei tai siurprizas) yra misija beveik neįmanoma, kaklo šildymui „tereikia” parinkti spalvą ir švelnų siūlą, tikslus dydis radikalaus vaidmens nevaidina. Skamba daug lengviau, tiesa? 😉

Mada drabužiuose visada vaidino svarbią rolę, bet jos tendencijos – matomos ir aiškios. Jei kalbam apie kaklų šildymą – kaklo šiltukai, kuriuos kai kas dar prisimena iš vaikystės, dabar išgyvena savo žvaigždžių valandas ir yra beveik privalomas dalykas jauno bei stilingo žmogaus spintoje. Sigita savo megztam šildytuvui pasirinko dar ir super populiarios dizainerės Petitknit modelį, įgyvendintą iš švelniausios merino vilnos ir moherio derinio – nėra jokios priežasties tokio daikto nemylėti 🙂 .

Gitana savo devynmetei dukterėčiai parinko vaikui patogų šaliko sujungtais galais variantą. Taip pat – prie akių priderintų spalvų ir švelnios merino vilnos. Jei ant kaklo dėvimame daikte iš karto visų mezgimo niuansų neįžiūrėsi, tai paguldyto kaklo šildytuvo nuotrauka atskleidžia, kaip gražiai į dvi nelygias dalis pažaidžiant skirtingų spalvų išsidėstumu yra suskaidytos horizontalios juostos.

Pirmasis kaklo šildytuvas megztas Sigitos Janušonienės Drops Merino Extra fine 39 kartu su Rosarios4 Aurora 21, modelis – „Terrazzo Neck„. Sujungtas šalikas megztas Gitanos GricienėsSchoppel-wolle Life Style 1861 magic. Nuotraukos autorių.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00