Dvispalvis angliškas stulpelis (Brioche)

Įdomesnių mezgimo technikų mėnesio kursai niekaip negali apsieiti be tokio populiaraus pastaruoju metu dvispalvio angliško stulpelio (Brioche), todėl š.m. lapkričio 12 d., šeštadienį, 11-14 val. kviečiam į kursus

Kursams reikės dviejų spalvų vienodo storio siūlų (geriau konstrastingų) ir jiems tinkamų virbalų, žymeklių ir (arba) pagalbinio virbalo pynėms. Kursų kaina – 25 €. Medžiagos į kainą neįeina, jas galėsite įsigyti parduotuvėje. Būtina registracija el.paštu (info@mezgimozona.lt), telefonu (867643668), paspaudus registracijos mygtuką puslapio viršuje ar tiesiog užėjus į parduotuvę.

Kad suprastume šio rašto principus, kursų metu megsime dvispalvį pavyzdėlį. Pradėję pačiais paprasčiausiais dryžiukais, pereisim prie pasirinkto rašto.

Išmoksim uždėti akis dviem spalvomis, specifinius brioche uždėjimus ir suėmimus, centrinius ir į abi puses, kad abiejose pusėse raštas vienodai gerai atrodytų, ir gražų užbaigimą adata.

Angliškas stulpelis nėra jokia naujiena, gal retesnis dvispalvis, bet pastaraisiais metais šis mezgimo būdas ypatingai išpopuliarėjo. Dvipusis ypatingai purus raštas atveria šių dienų mezgėjams naujus horizontus. Populiarių dizainerių pamėgtas principas, jis stilingai aktualizuotas ir modernizuotas. Ne vienas toks mezginys ir MZ dienoraštyje rodytas.

Galima juo išmegzti įmantriausius raštus, pozityvu-negatyvu susidėstančius abejose pusėse. (Pavyzdėlyje įrodymas, ką įtariau iš pat pradžių: WYS Croft yra tikrai gera pora su Drops Lima.)

Galima tiesiog žaisti spalvomis, kuriant grafiškus ir labai šiuolaikiškus drabužius, ką sėkmingai daro populiarusis  Stephen West, labai nemenkai prisidėjęs prie šios technikos populiarumo.

Jo modeliuose angliškas stulpelis pasirodo beveik grynu pavidalu, užtai kokias galimybes atveria žaidimams spalvoms! Tik viena akim nukrypstam į šoną (geras akis mezgam išvirkščiom, o pastarąsias – gerom) ir jau lygios vertikalios linijos susiskaido. Jo modeliai – klondaikas meniškam siūlų likučių panaudojimui. 

Vienas populiariausių šio dizainerio modelių brioche technika – „Askew me Shawl“ jau ir mano numegztas:)).

Junkitės į kompaniją!

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00