Pilnas maišas kojinių

Sniegas yra nuostabus dalykas, ne tik labai retas ;)). Baltame fone išryškėja daug iki tol nematytų dalykų. Sniegenos arba… lizdas, pilnas spalvotų kojinių :).

Kojinės yra viena populiariausių rankdarbinių dovanų ne tik Kalėdoms, o šioms ypač, nes laikas tamsus ir šaltas, o tokios kojinės labai asmeniškai sušildys kiekvieno spintą – kam kojas, kam širdį, kam akis :). Pažiūrėkite, kokie spalvingi paukščiai išsirito iš Vilmos medyje paruošto lizdelio:

Be gegučių čia neapsiteita ;), nes šiame lizdelyje rasite pačių įvairiausių paukštelių – ir dizainerių modeliais paremtų, ir siūlus savaip atskleidžiančių ir visai originalių savo kūrybos versijų. Kol gegužiukai sutūpę lizdelyje, nesupaisysi jų skirtumų, bet išskridę demonstruoja savo margumą – net kulnai kojinių visokiausi!

Ypatingai norėčiau atkreipti dėmesį į šią porą, gryną Vilmos atradimą, kuriame ji pridėjimais ir nuėmimais kuria formą pagal koją, ir trumpas eiles į pagalbą pasitelkia, kad viskas anatomiškai sueitų, o dryželiais marginti siūlai paslaugiai pabrėžia visus rašto vingius.
Žiūrint į gražias baigtų mezginių nuotraukas kartais gali atrodyti, kad viskas labai paprastai ir lengvai pasidaro, kad kitas tai daug laiko (ne taip, kaip tu) mezgimui turi. Tai iliuzijoms išsklaidyti pora VIlmos nuotraukų – mezgimas (ypač kojinių) galimas visur ir mašina turbūt yra viena populiariausių vietų, o kartais už meilę mezgimui tenka pakovoti, net jei tavo konkurentas būtų dulkių siurblys ;).

Gražvydė toliau džiugina savo artimuosius dailiomis kojinėmis, o mus visus – nuostabiais vaizdais iš kojinių kelionių po žiemiškus Trakus.

Jurgita sesę apdovanojo savo mėgstamų spalvų kojinėmis. Ir dar kartą atkreipiu dėmesį į visų kojinių įvairovę, net jei lygiai megztos, kitas kulnas ir jau netradicinis vaizdelis ;).

Gitana bandė kažkaip menkinti savo indėlį į tą gausų Kalėdų senelio maišą, kad ji tik kojines šiemet spėjo numegzti, na tai ta dar pusiau Naujų metų proga visiems linkiu „tik tiek” spėti ;). Ypač jei kojinės „tik” įmantriai raštuotos, neįprastų konstrukcijų (margojo Opal True Love siūlo iš pradžių net nepažinau, kaip jis neįprastom kryptim megztas užsimaskavo) ar pynėm kiekvienoje eilutėje.

Aušros eglutė šiemet pasipuošusi švelnių spalvų kojinėmis:

Labiausiai mane nustebinusi pora – kaip teisingai Vilma pastebėjo, ne aš viena mintinai moku Zauberball kamuoliukų spalvų perėjimus, kodus ir pavadinimus, o aš tai juos tikrai ŽINAU! Nuo šitos Židronės poros akių negalėjau atitraukti, tokie užburiantys ir tokie nematyti perėjimai! Židronė labai paprastai sureagavo į visus OCH ir ACH: „Turėjau du kamuoliukus, tai nesunku buvo perėjimus suderinti”. Bet man atrodo, kad paprastumo tame tiek, kiek jo yra kūrybos stebukle ;).

Ir mano didžioji meilė – dviejų margų kojininių siūlų melanžas. Kai paprašiau Renatos atskleisti siūlus, vos priepuolio negavau išgirdus minimą Plotulopi, nes nu megzti kojines iš grynos vilnos ir šiaip yra paruošiamoji veikla adymo būreliui, bet naudoti tam neverptą vilną!!!??? Renata mane nuramino, kad iš tos vilnos tik ryškus spalvinis ir šiluminis efektas stulpelio vietoje, o visą kojinę sudaro du garbinti kojininiai siūlai – tvirtumui ir gražumui:).

Kojinių lizdas megztas ir fotografuotas Vilmos Butkutės. Pirmoji pora megzta iš Opal Hundertwasser 2104 (Žiemos polipas), modelis – „Minecraft Socks„. Pora su kaukolėmis megzta iš Admiral Tweed Bunt 880 kartu su Opal 20 Jahre 9285, modelis – „Pair-a-normal Socks„. Chaki spalvos pora megzta iš Regia Melange 2246, modelis – „Simple Skyp Socks„. Pačios Vilmos sugalvotos konstrukcijos kojinės megztos iš Opal 2327.
Gražvydės Norkienės kolekciją pradeda žalsvosios kojinės iš Regia 6849, margos zigzaginės megztos iš Opal Pop Corn 9104. Žalia pora megzta iš Opal Safari 9532 (Uganda), modelis – „Vanilla is the New Black„. Tamsiai žalia pora mezgta iš Regia Shine 6852.
Žalias kojines sesei mezgė Jurgita ŽilinskaitėOpal Relief 9660.
„Kuklią” Gitanos Gricienės kolekciją sudaro jos fotografuotos penkios poros. Pirmoji pora megzta iš Opal 4-ply solid 5193, modelis – „Closure Socks„. Tamsiai žalia pora megzta iš Regia Shine 6852, modelis – „Waterfall Socks„. Juodai balta pora megzta iš Opal True Love 9865, modelis – „Achilles Heal„, Vaikiškos kojinytės megztos iš Regia Pairfect Kids Color Design line be Arne&Carlos 2984. Paskutinė dryžuota pora megzta iš Regia Design Line by Kaffe Fassett 4-ply 3866, modelis – „Down the Rabbit-Hole„.
Kitos dvi poros megztos ir fotografuotos Aušros Svarauskienės. Pirmoji pora megzta iš WYS Signature 4-ply Florist 801 (Neužmirštuolė), antroji – iš Schoppel-Wolle Admiral Melange 1566, modelis – „Porthos„.
Gražiuosius perėjimus mezgė ir fotogragfavo Židronė StankevičienėZauberball 2364 (Garso takelis). Melanžinės kojinės – Renatos Blackutės Plotulopi 1431 ir Opal True Love 9864 kartu su Opal Hundertwasser 1435 (Regentag ant meilės bangų).

1 komentaras apie “Pilnas maišas kojinių”

  1. Kokia nuostabi kojinių galerija, FANTASTIKA!
    Labiausiai sužavėjo nepriekaištingas, dailiai atliktas darbas ♥️♥️♥️

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00