Ką kiekvienas mezgantis žmogus norėtų rasti po eglute?

Kur dabar bepažvelgsi, visur – dovanų idėjos. Net neįsivaizduoji žmogus, kiek daiktų yra ir kaip be jų iki šiol išgyvenai;).
Be MZ parduodamų daiktų išgyvena ir net apie juos nenutuokia didžioji dauguma žmonių. Ta likusi, labai maža, išgyventų sunkiai ir skurdžiai, o apie tokiose parduotuvėse parduodamus daiktus nutuokia visi tos mažumos artimieji ir draugai. Tegu retkarčiais ir pasišaipo iš saldžios priklausomybės, bet dažniausiai šį artimųjų užsiėmimą vertina ir su dėkingumu bei pasididžiavimu nešioja jiems numegztus drabužius. Tiems mezgančių žmonių artimiesiems pirmiausia ir skiriamas šis įrašas – kas pradžiugintų mezgėją Kalėdų rytą?
Neatsitiktinai pats pirmasis yra vilnos skalbiklisEucalan„. Koks žmogus nesidžiaugtų gavęs priemonę, kurios dėka Tavo numegzti daiktai tarnaus ilgiau ir atrodys gražiau? Į šią priemonę norėčiau atkreipti ir pačių mezgėjų dėmesį. Kiek kartų jūs dovanojate artimiesiems mezginius, ilgai ir kruopščiai, akytė po akytės, megztus, o jie per porą valandų skalbimo mašinoje virsta niekam nebetinkamu veltiniu? Daugiausia jūsų mezginius nešiojančius apdovanokite ir šia priemone, jos dėka megztų daiktų priežiūros ir skalbimu nepavadinsi. Tereiks pamerkti ir ištraukti. Patys mezgėjai, tiek laiko ir širdies įdėję į procesą, tikrai nepatingės užsiimti rankiniu skalbimu po to, bet ir jie greičiausiai mieliau pamegs valandėlę, palikę savo megztinius saugioje Eucalan globoje:).

IMG 9908 3

Vis dažniau siūlai pakuojami ne į kamuoliukus, o į sruogas – taip jie gražiau atrodo, bet mezgėjų tyko papildomas darbas išsivyti. Daugelis sukasi su artimųjų rankomis, savo keliais ar kėdės atkalte, bet geras sukiklis tikrai pavers šį procesą džiaugsmu ir gerokai sutaupys laiko mezgimui. Jei sau neleidžiate tokio daikto taip, be progos (juk galiu ir senoviniu būdu išsivyti), pašnibždėkite Kalėdų seneliui. Užteks visoms ateities sruogoms:).

IMG 0013 2

Dar vienas „prabangos” daiktas, kurio dažna mezgėja sau neleidžia – magnetinė lentelė raštui sekti. Taip, žinoma, galima pieštuku žymėtis numegztas eilutes, galima dėti popierėlį ar klijuoti lipnią juostelę, bet šis daiktas tikrai pagreitina mezgimą raštais. Kai nebereikia nuolat akimis gaudyti vietos, kurioje esi, procesas (ir malonumas) padvigubėja! Stipriai prisitvirtinanti juostelė nebijo vėjo, prabėgančio šuns ar vaiko, lentelę galime uždaryti ir po gero laiko atsiverę rasime pažymėtą mezgamą vietą. Visos spalvotų raštų, riešinių, sudėtingų kiauraraščių mezgėjos tikrai atsidėkodamos numegs ne vieną raštuotą daiktą supratingam Kalėdų seneliui;).

IMG 43vv57

Kam patinka elegantiška juoda, kam – spalvotų rašų viršeliais.

IMG 387ddd

Tik kelis aksesuarus priminiau, turime daugiau, užsukit, kartu išsirinksim – virbalų dydžių matuoklį, virbalus pynėms, didelius žiogelius akims laikyti, pūkų nurinkėją, bumbulų darymo formelę…

IMG 391tt

Pamažu pereinam prie svarbesnių MZ daiktų – virbalų. Tai yra pagrindinis mezgančio žmogaus įrankis ir megzti bet kuo yra tas pats, kas kalti akmeniu, atsukinėti dantimis, gręžti pirmu pasitaikiusiu aštriu daiktu. Dažnai žmogus sau gaili ir taupo, tam ir reikalingi Kalėdų seneliai, kad į mezgimo krepšį ateitų šventė. Gal pora kvadratinių virbalų skaudančioms rankoms? Mėgstami beržiniai? O gal ir visas komplektas, kad tiktų visiems gyvenimo atvejams?

IMG 389kj4

Nėrėjus tikrai pradžiugins patys neriantys Clover vąšeliai:

IMG 9823 2

O plonyčiams voratinkliams megzti – naujiena MZ – labai ploni ir labai kokybiški ChiaoGoo virbalai (1,5mm-2mm).

IMG 9829 2

Prie jų taip ir prašosi tokia spalvota tabletė didelei skarai…

IMG 8538 2

Dabar jau tikrai priartėjome prie pačio pagrindinio MZ dalyko – SIŪLŲ! Jų pas mus – neperdedu – milijonas ir kiekvienas savaip gražus ir ypatingas. Tik kelias rūšis paminėsiu idėjoms, užsukite į parduotuvę, kartu išsirinksim labiausiai jūsų eglutei tinkančius.

IMG 0031 2

Elegantišką moherį ar klasikinį tvidą, šį rudenį nusispalvinusį neklasikinėmis žymaus dizainerio Kaffe Fassett spalvomis:

IMG 6746 2

Mezgantiems kojines dovana dar paprastesnė. Iš vieno kamuoliuko specialiai tam skirtų siūlų – pora kojinių. Ar skarelė…

IMG lk9464

Visokiausiais būdais ir raštais marginti, vieni už kitus gražesni. Paveikslų motyvais ar galimybe patiems susikurti 3D vaizdus:

IMG 943lkl2

O gal norėsite kartu su Alpių piemenimis nukeliauti avių taku ir nusimegzti kojines iš ten besiganančių merinosų?

IMG 8258 5

Iš kojininių siūlų išsiskiria specialūs Regia Kids Pairfect siūlai, sukurti norvegų dizainerių Arne&Carlos. Vaikiškai kojytei nereikia 100 g kamuoliuko, lieka daug siūlų ir kojinės nevienodos gaunasi… Šios serijos kamuoliukai mažesni, vaikiškai kojytei paskaičiuoti, o abi kojinės ypatingo dažymo metodo dėka – identiškos. Ir ne šiaip identiškos – visi tikrai galvos, kaip jūs gražiai suderinote kraštelį, raštelį…  Skinkite pelnytas pagyras, o  virtuvė telieka mezgėjams;).

Pairfect-850x450

Zauberball kamuoliukai taip pat priskiriami prie kojininių siūlų, bet išsiskiria ne tik nuostabiomis spalvomis, pati jų forma – dovana grynuoju pavidalu!

IMG 368mk6

Negalvojantiems apie kojines – toks pats grožis grynos merino vilnos pavidalu.

IMG 3nn692

Visokių storių ir spalvų, ir vieno kamuoliuko užteks pirštinėms su kepure ar pačiam gražiausiam baktusui.

IMG 9065 2

Kalbant apie kojines, negaliu pamiršti dar vienos naujovės MZ – kojinių blokatorių. Kol jų neturi, atrodo, kad viskas ir taip gerai su tuo kojinių mezgimu, numezgei, išskalbei, padžiovei. Bet užtenka kartą padžiauti ištemptas ant blokatorių ir kelio atgal nebėra. Ką bendro turi spalvoti sliekai su idealios formos, tobulo lygumo akių kojinėmis kaip iš parduotuvės lentynos?

IMG 40vv86

Mylintiems tikrą vilną taip pat turime ką pasiūlyti. DAUG KĄ;). Estiška vilna – viena populiariausių. Ji lengva, šilta ir labai graži. Viena tokia sruoga – būsima skara:).

IMG 8hh992

Grįžtant prie prašmatnos, kurios sau dažnai neleidžiam kasdieną. Jei mezgėjai ranka nekyla rinktis sau kašmyro su šilko, tepakyla Kalėdų seneliui, tam juk jis ir yra:).

IMG 9070 2

Prie vilnos pripratusiems bus smagu susipažinti su įvairiausiomis avių veislėmis, patirti, kokia skirtinga ji gali būti. Žvilgantys venslideiliai, rimti džeikobsai, švelnūs mėlynasnukiai lesteriai ir dar švelnesni alpakų bei merino vilnos deriniai. O gal portugališka vilna iš Serra da Estrela kalnuose besiganančių avių, išsaugojusi veislei būdingą margumą? Nepakartojama islandiška Lopi? O gal pačios šviežiausios naujienos iš daniškos ISAGER kompanijos?

IMG 9541

Pabaigai – knygos ir žurnalai, įkvepiantys, supažindinantys, tikras lobis bet kuriam mezgančiam žmogui. Atskirai priminti norėčiau vienintelę lietuviškam mezgimui skirtą Donnos Druchunas knygą „Lithuanian Knitting„. Daug lietuviškų Kalėdų senelių važiuoja su savo rogėmis ir maišais į užsienius. Ten gyvenančiam ir mezgančiam žmogui tokia knyga bus tikrai neįkainojama dovana.

IMG 0023

Šiltų, spalvotų ir džiuginančių radinių po eglute!{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00