Lapių pėdutės

Kokia bebūtų pas mus vasara, rugpjūtis visuomet yra medvilninių megztukų metas, nes dar nešalta (dažnai net labai karšta), bet vakarais ir anksti ryte jau jaučiame vėsų rudens artumą. Saulėje įdegusi oda yra ne tik graži, bet ir labai jautri, todėl vilna dažniausiai nebūna pirmas pasirinkimas (o ir dažnai jai dar per šilta), užtai vidutinio storio medvilnė yra tikra rugpjūčio karalienė!

Marga Rosarios4 For Nature print medvilnė, taip mezgėjų mylima, pamažu baiginėjasi MZ lentynose, bet yra ir gera naujiena (be tos, kad vienspalvė su labai turtinga palete gaminama ir spalvų joje tik daugėja) – ją pakeičia tokios pat sudėties, patogiai į kamuoliukus susukta, truputį kitomis spalvomis dažyta Odemira.

For Nature print yra dažyta be griežtos sistemos, dažnai dviem pasirinktom spalvom ir jos pataškuojamos netolygiais plotais – gali spalvos susidėti smulkiais ruoželiais, gali – stambesniais blokais. Mezgėjos visaip su tuo bendradarbiauja – kas priima siūlą be jokių sąlygų ir leidžia jam skleisti, kaip tik norisi, kas dryžuoja stambiom juostom, derina skirtingus spalvynus. Inga atrado dar vieną genialų būdą išsaugoti gražų mirgėjimą ir išvengti savavališkų juostų bei ryškių skirtingų plotų – paėmė du spalvynus ir sudryžavo juos smulkiais dviejų eilučių dryžiukais (kas paskubėsit, suspėsit ir sau prisiglausti idėją 😉 ). Lapės pėdučių raštas tik dar labiau sustiprina žydinčios pievos efektą – ir grafiški žiedų siluetai ir mirgantis spalvotas ir turtingas, bet kartu labai vieningas fonas.

Originalus modelis yra pūkuotas ir turi didelę apykaklė, bet dabar rugpjūtis, dar žydi pievos ir vėsios dienos – tik lengva ateinančio sezono užuomina.

Ingos Dautartienės megztas megztukas iš Rosarios4 For Nature print 117, 105; modelis – modifikuotas „Foxy steps sweater„.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00