Nepamirštas linas

Lietuviškas linas jau senokai viešėjo mūsų dienoraščio puslapiuose, todėl Aušros nuotraukos su nauja palaidine labai pradžiugino. Spėju – sumegzti turėti likučiai. Į tobulą abstrakčią kompoziciją – ryškią, drąsią, spalvingą ir akį traukiančią. Kartu labai praktišką – Aušra lino gerumu turėjo progos įsitikinti ne vieną vasarą.

Man patinka visokie mezginiai, iš galvos ir pagal aprašymus, vienspalviai, margi, raštuoti, bet likučiai ir burtai su jais užima mano širdyje išskirtinę vietą ir naujas Aušros mezginys dar kartą patvirtino tai, ką slapta žino visi menininkai – kuo mažiau priemonių, tuo daugiau kūrybos ir galimybių. Siūlų likučiai skamba ne visuomet patraukliai, o sudedamosios originalios kompozicijos dalys – jau visai kita istorija, tegu ir daiktas iš esmės tas pats.

Kiek sugebėjau įžiūrėti iš nuotraukų, spalviniai blokai jungti ne intarsija (Aušra patvirtino), o greičiausiai primezgimo būdu (tą taip pat Aušra kitą dieną patvirtino), kas leidžia megzti neturint gatavo išankstinio plano ir improvizuojant su tuo, ką turi. Gerų akių plotai įrėminti užbaigti stulpeliu ir perliniu raštu su I-cord juostele, kurie neleidžia kraštams riestis.

Jei kam atrodys, kad plono lino palaidinė – ne rugpjūčio vidurio projektas, tai pasiremsiu Dalia, kuri, perskaičiusi kažkurį mano įrašą apie vasarą be karščių, pasitikslino, ar mes kartais negyvename paralelinėse visatose. Nes jai tai karšta. Labai. Aušra, įtariu, tikrai gyvena su Dalia toje pačioje visatoje, nes abiems stiklinė yra puspilnė dažniau būna per karšta nei per šalta. Ir abi mielai mezga vasarines palaidines, abi yra išbandžiusios beveik visus vasarinius MZ siūlus, gal tik linine dalimi Aušra kolegę nukonkuruotų. Tos visatos gyventojų tikrai šios dienos įrašu nenustebinsiu, o savo, dažniau šąlančių stovyklai primenu, kad:

1) daili plona palaidinė yra nuostabus apatinis sluoksnis permainingiems orams;

2) linas yra labai ilgai gyvenantis, labai tvirtas ir labai malonus kūnui pluoštas;

3) poryt bus kiti metai su kita vasara ir dabar dar turite labai daug šansų atsinaujinti pačiai jos pradžiai;

4) likučiams versti meno kūriniais yra tinkamos visos metų dienos.

Aušros Svarauskienės megzta palaidinė iš lietuviško 4 gijų lino ir nuotraukos.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00