Gyvos pirštinės

Pirštinės iš bukliuotos alpakos primena gyvus pūkuotus žvėrelius, kuriuos norisi glostyti ir sūpuoti glėbyje. Pirštinės, kurios dažnai naudojamos kaip laimingos, jaukios ir saugios vaikystės iliustracija man yra būtent tokios – minkštos, šiltos ir primenančios švelniausią kailiuką. Esu mačiusi bukliuotą alpaką sudraugintą su moheriu – tų pirštinių nesinorėjo iš rankų paleisti (o reikėjo, nes buvo ne mano, man buvo leista jas tik pačiupinėti 🙂 ). Tada susižavėjau Ramunės atrastu būdu moheriu užpildyti vien iš bukliuoto siūlo megzto daikto oro tarpelius. Atrodytų tokios pirštinės turbūt taip pat gerai, bet šiluminis efektas būtų greičiau kiaurasamčio, o ne mūro sienos stiliaus 😉 .

Todėl labai apsidžiaugiau pamačiusi Loretos porą. Ji prie bukliuotos alpakos pridėjo Isager Spinni, ploną vilnonį siūlą, su kuriuo dėl jo storio sunkiai mezgasi judviejų draugystė 😉 . Tai Loreta, ieškodama Spinni panaudojimo, atrado, kad jei vienas jis ne kažką, tai kaimynas kitam siūlui (šiuo atveju bukliuotam) yra superinis. (Atrado dar ir kitą Spinni panaudojimo būdą, bet tegu jis lieka kitam kartui 🙂 ). Jis čia atlieka tą pačią funkciją – užpildo visas skylutes. Prie to prisidėjo ir pabaigos prausynos, pačios Loretos aprašytos žemiau. Abu siūlai yra vilnoniai, tai šiluma abudu ir rūpinasi, tik pačioje pirštinėje kuklus Spinni priedas pasislepia už savo bukliuoto draugo (ir dar kai spalvos sutampa!), o alpakos kilpelės sukuria šilto, minkšto ir storo kailiuko efektą ir atrodo, šilta net iš nuotraukų 🙂 .

Tie, kas mano, kad vasario mėnesį megzti šiltas pirštines yra neaktualu, primenu, kad statistiškai tai yra dažnai pats šalčiausias žiemos mėnuo ir pavasaris kovą ne visuomet susigaudo, kad jam pagal kalendorių jau laikas. Tokias pirštines numegsite greitai ir smagiai atšvęsite žiemos pabaigą(?) ar bent pasipuošite jos išvarymo iš kiemo proga. Ir kad ryt bus Kalėdos, kurioms reikės dovanų. Net jei jums atrodo, kad jos ką tik buvo.

Mezgiau virbalais Nr. 3 (atvartas) ir Nr. 3,25 pačią pirštinę. Atvartas – 2 Isager Spini siūliukai, pirštinė – 1 siūlas Alpaca Boucle ir 1 Isager Spinni. Pirštinės sveria 52 gramus, Alpakos buklė liko 18 gramų (kamuoliukas 50 g).

Uždėjau 40 akių. Pirštas – 12 akių. Kaip vadinasi piršto mezgimas, nepamenu. Na, kai palieki 2 akis, plius viename šone vis pridedi po akį (kas antroj eilėj). Taigi: tos 2 akys + dar 10. Pirštas normalaus pločio išėjo.

Atvartas geras, bet va pati pirštinė išėjo šiek tiek per plati. Tai kai numezgiau, gerai patryniau muiluotam vandenį. Mano ranka siaura ir liesa, tai nelabai aptemptos. Užtat nepaprastai šiltos ir lengvos. Kur viršus, kur delnas, ne mezgėja nesupras, tai po 3 mikroskopinius lapelius išsiuvinėjau viršutinėj pusėj, kad būtų aišku.”

Loretos P. megztos pirštinės, pastabos ir nuotraukos. Siūlai – Drops Alpaca Boucle 2020, Isager Spinni 6S ir 8S.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00