Derinukas

Juokai juokais, bet Kristina nepavedė – ne tik nusimezgė naują megztuką prie kaukės, nenutempus reikalo iki pandemijos pabaigos (pasirodėm, gali ta pabaiga jau ir ateiti 😉 ), ji net žalias kaukes taupė komplekto vientisumui!

Tik klubui vasaros pradžioje pradėjus rinktis, Kristina nusprendė gaminti iš citrinų limonadą – jei jau reikia nešioti kaukes, tai nešioti reikia gražiai ir su stiliumi. Viens du ir prie turimos kaukės buvo priderinta marga medvilnė. Prie idėjos greitai prisiderino dar dvi draugės ir pasirodė pirmos, Kristina slapukavo, tai yra, buvo per karšta, paskui per daug atšalo… O šiandien – TA-DAM!

Pastaruoju metu vengiu fotografuoti žmones su kaukėmis – lauke nebėra prievolės jas nešioti, o ir laikotarpis su jomis turbūt nėra tas, kurio prisiminimus labai brangintum. Bet Kristinos komplektuką dedu į aukso skrynelę, kur laikau labiausiai įkvepiančias ir džiuginančias idėjas. Tos, kurios tamsiose aplinkybėse ypatingai ryškiai žėri.

Kristina savo slapukavimą dangstė tradiciniu mezgimo būdu, nes visi gi žinom, kaip pavojinga eiti gatvėje su savo megztu megztuku – bet kurią akimirką gali sustabdyti policija ir patikrinti, ar tikrai viskas megzta vienu gabalu, o ne iš atskirų detalių. Jei būčiau šalia, karštai Kristiną ginčiau – man nieko nėra gražiau marguose drabužiuose kaip siūlių vietose nesutampančios detalių spalvos. Myliu mezgimą vienu gabalu, bet tokio persislinkimo efekto niekaip kitaip neišgausi ir kartais tenka tenka rinktis, būti gražiai ar protingai.

Spalvos šiame megztuke suderintos net trys, bet reikalo palengvinimui nudažytos taip, kad vienoje rasi kitos atspalvį, trečioje – antrosios ir viską švelniai sujungia bendra paletė. Kristina į bendrą paveikslą įpynė dar ir horizontalias ripso eilutes, sukurdama stulbinamai gražią ir harmoningą visumą.

Kad ir kokiomis prognozėmis mus begąsdintų žiniasklaida, pandemija tikrai baigsis anksčiau už megztuką – ir tas momentas apgalvotas: apatinėse nuotraukose matote, kaip gražiai kaukę pakeičia priderinta skara :).

Kristinos Mickevičienės megztas megztukas iš Rosarios4 For Nature print 117, 118, 119.

3 komentarai apie “Derinukas”

  1. Vajė, tikrai nebūčiau pagalvojus, kad čia net trys siūlai megztuke sukomponuoti — taip vientisai atrodo. Ir spalvos labai jaukios — truputį iš gražiausio rudens meto, truputį iš pavasario laukimo, kai pro besibaigiantį sniegą prasimuša pernykštės žalumos lopinėliai. Labai ačiū už tikrą atgaivą akims, ne tik už megztinį, bet ir už puikią skarą.

    Atsakyti
  2. Lygiai tą patį pakomentuot norėjau, ką ir Vilma – negaliu patikėti, kad čia 3 spalvos komponuotos. Jau visai užsimaniau tokių pačių spalvų, tik suprantu, kad jeigu komponuoti, tai taip nesugebėsiu :).

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00