Spalvoti trikampiai

Antroji gimtadieninė skarelė, pavadinta Graffiti, iš tikrųjų buvo pirmoji. Noras buvo tas pats – sugalvoti dar vieną nedidelės skarelės ant kaklo variaciją ir pažaisti spalvomis. Baktusai yra nuostabaus patogumo reikalai, bet mezgantys žmonės yra smalsūs ir kūrybingi, nuolat kartoti tą patį per tą patį nėra jų mėgstamiausias kelias. Siūlau truputį pasukti į šoną ;).

Šioje skarelėje taip pat juostelės derinamos su lygiu plotu iš vieno kamuoliuko, kad ir neutraliame fone spalvos į sudedamuosius dryželius susiskaidytų, ir koncentruotai tiesiai iš kamuoliuko spalvintųsi. Tokie būna grafičiai – ne tvarkingai dengiantys numatytą plotą, o sukuriama (ar atsiranda) tam tikra dinamiška kompozicija.

Mano pirmajai versijai pasirinktas neutralus pilkas Alb lino siūlas, kuris savo storumu puikiai su kojininiais melanžais sudera. Kam kojininių siūlų gražumą temdo 25% poliamido, galiu patikinti, kad Alb lino taip pat idealiai draugauja ir su Edition 3.0. Patikrinta ir ne mano vienos ;).

Skarelės aprašyme nurodyti mano paskaičiavimai, kad užtektų vieno margo Crazy Zauberball kamuoliuko ir skarelė būtų tokio nuotraukoje matomo dydžio, bet šis yra labai lengvai koreguojamas. Viskas yra jūsų (arba jūsų siūlų atsargų) rankose.

Iš pradžių mezgamas šoninis trikampis ir jis daugmaž nulemia skarelės plotį. Vidurinė dalis platėja kaip baktuse, kas ketvirtą eilę, ir ją galite daryti tokią, kokio ilgio skarelės norisi. Arba keisti pridėjimo ritmą, jei norisi platesnės ar siauresnės. Užbaigia viską pirmą šoninį trikampį pakartojantis antrasis.

Grafiškesniam efektui pabandžiau šį modelį numegzti iš įvairių kamuoliukų vienspalvės Drops Alpaca. Dryžavau šį kartą ne tik šoninius trikampius, bet ir viduriuką, o spalvas keičiau pasitardama su nevienodo dydžio spalvotais kamuoliukais ;).

Pirmoji skarelė megzta iš Alb Lino 9200 kartu Zauberball Crazy 2395 (Kamufliažas). Antroji megzta iš Drops Alpaca 3112, 4305, 607, 2918, 7240, 9028, 3720, 4434, 517 ir Daivos raudonaisiais kopūstais dažyta 100 (skarelėje ji melsvuoja pačioje paskutinio trikampio pabaigoje). Modelis – Graffiti.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00