Išbandytas naujas siūlas

Aušra yra ta nedažna išimtis, kuri naujus vasarinius siūlus sutinka su džiaugsmu ir entiuziazmu. Ir siūlais tuo viskas nesibaigia! Plonas (o toks dažnai tas vasarinis nešiotinas ir būna ;)) siūlas jos visai negąsdina, susiplanavusi mezginius Aušra labai sėkmingai nuolat atnaujina savo ne tik žieminį, bet ir vasarinį garderobą (vien šiais metais matėte ne vieną jos vasarinę naujieną ir šiandieninė – ne paskutinė!).

Dažnas pasvarsto, kad ta vasara trumpa (ypač, kai jutiminė jos trukmė gerokai atsilieka nuo kalendorinės ;)), neverta Lietuvoje net prasidėti su palaidinukių mezgimu, nespėsi sumirksėti, jau ir vilnos reikės. Aušra gi labai racionaliai įvertina tą mirksėjimo laiką (netrumpas, o ypač turint galvoje, kad trumpomis rankovėmis mezginiai gerokai ilgiau nešiojami nei tęsiasi kalendorinė vasara) ir tą malonumą bei patogumą su gražumu, kurį teikia savo megztos palaidinės, ypač iš lino.

Pavasarį atkeliavęs Isager Bomulin neturėjo jokių šansų išvengti skvarbios Aušros akies ir mezgėjiško smalsumo. Išsirinkta labiausiai tinkama spalva (vasaros pradžioje, kai buvo iš ko rinktis ;)) ir ši daili palaidinė, pasirodanti rugpjūčio gale, jau yra praėjusi nešiojimo ir skalbimo testą, kurį išlaikė dešimtukui!

Modelis nužiūrėtas tik iš vaizdelio, bet tokiai patyrusiai mezgėjai jokių instrukcijų ir nereikia :). Trumpos eilės suformuoja kaklo iškirptę, zigzginio kiauraraščio juostos pagyvina viršutinę dalį, o už lygių akių ploto gražumo atsako subtiliai melanžinis siūlas.
Apačios kraštelis – truputį kitokia (įstriža) kaklo kiauraraščio interpretacija, gimusi klaidų ir bandymų būdu – kaip daugelis gražiausių atradimų :).

Aušros Svarauskienės megzta palaidinė iš Isager Bomulin 46.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00