Saugokite galvas

Paskutinis žiemos mėnuo dažnai būna šaltas, kaip tamsiausia valanda prieš aušrą. Ir iš tiesų smagu, kad šie metai patvirtina taisyklę, o ne yra nerimą kelianti išimtis. BET – tai ir paskutinis išbandymas iki tol vaikščiojusiems plikomis galvomis. Dangus dar žada atšiaurų vėją, žemą temperatūrą ir gausų sniegą ir ausys bei galva yra ta žmogaus dalis, kurios šiluma nulemia viso kūno gerą savijautą. Ne veltui mamos ir močiutės taip akylai stebi, kad vaikų galvos būtų saugiai apšildytos, vaikai gi, demonstruodami savo savarankiškumą, užėję už kampo iš principo plešia kepures lauk. Viena lenkų rašytoja su švelniu humoru yra rašiusi, kad jų šeimoje net žodžio „kepurė” niekas nebevartojo, ji buvo žinoma kitu vardu – „kartų konfliktas”.
Žinoma, niekas neabejoja, kad gyvenusieji be kepurės įveiks paskutinį žiemos etapą, tik… ar verta?

Dvi šiandien pristatomos kepurės – madingos formos, tiks abiems lytims, atlenkiamas kraštelis ne tik apsaugos nuo šalčio, bet ir leis pageidaujamą norimą siluetą, o elastinis raštas prisitaikys prie skirtingų galvų pločių.

Abu siūlai dailiai keičia spalvas, todėl megzti smagu, o nešioti džiugu ir tinka prie daug ko.

Jūratės Tamošauskienės megzta kepurė pagal šią pamoką, siūlai – Zauberwollė 1702 (Mažas lapiukas). Loreta mezgė savo kepuraitę iš eksperimentinio estiškos vilnos Aade Long 8/2 artistic spalvyno ir pati suskaičiavo savo dryžiukų suėjimą viršugalvyje.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00