Letenėlės ir kanopėlės

Baiba dar šią vasarą klausė, ar tiktų ploniausias islandiškos vilnos siūlas Einband tradicinėms latviškoms pirštinėms. Aš tada patraukiau pečiais, kaip ir turėtų, bet ką žinai neišbandęs. Dabar jau atsakyčiau užtikrintai ir dar Daivos atsiųstomis nuotraukomis pasiremčiau. Ji kaip tik ir išsirinko Einband, ieškodama plono siūlo labai smulkiems latviškų pirštinių raštams iš atsivežtos iš Rygos knygos.

Einband tiko daug akių reikalaujantiems raštams, bet tai dar ne viskas – kad pirštinės būtų tikrai labai šiltos (o ir švelnumas dar niekam nepakenkė ;)), jos dar turi minkštučiuką moherinį vidinį sluoksnį. Šis bandymas taip pat buvo naujovė, dabar jau užskaitom kaip pasiteisinusį :).

Atvėsus orams šiltos pirštinės vis gausesniu būriu iš spintų keliauja į dienos šviesą, bet šiosios buvo išbandytos (kartu su dvispalviu anglišku stulpeliu megztomis blauzdinėmis) dar vasaros gale prie jūros ir kelionėje atvirame ore :).

„Atsisveikinimas su vasara Nidoje, kai jau vakarais reikėjo ir „letenėlių” ir  „kanopėlių”, nes nebebuvo šilta… Gerai, kai visko, ko pritrūksta, gali nusimegzti, nes pvz., tokių pašildukų kojoms, nežinočiau, kur gauti :), o važiuojant motoroleriu jų labai prireikia. (Aš dar nuo savęs pridėčiau ir skaras su kepurėmis, ir megztukus…) O ir šiaip, turint šiltas pirštines, galima ramiai laukti žiemos…”

Šį paskutinį punktą, kai jau pasigrožėsite Daivos mezginiais, siūlau greitai greitai pasitikrinti spintoje, nes ruduo jau į antrą pusę ritasi… ;).

Daivos Janavičienės megztos pirštinės ir blauzdinės. Pirštinių raštas iš knygos „Knit like a Latvian”, siūlai – Einband 0942 ir 0851 kartu su Rowan KidSilk 611. Blauzdinės megztos iš Schoppel-wolle Zauberwolle 2357. Nuotraukos – RamoonPhoto.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00