2020 metų pirmo pusmečio kursų tvarkaraštis

Pailsėję po Kalėdinių atostogų vėl kimbam į mokslus;). Šis pusmetis bus skiriamas įvairioms technikoms bei pirštuotų pirštinių mezgimui.
Patys pirmieji šių metų kursai įvyks sausio 18 dieną, jų metu mokysimės efektingumo ir paprastumo santykio prasme lyderiaujančiai nukeltų akių technikai.

Voverytė

Be tradicinio būdo ir jo variacijų šį kartą susipažinsime su dar vienu nauju – jo atradėjos vardu vadinamu motušės Astrup mezgimu. Šia greita ir labai efektinga technika ji mezgė šalikus savo prieglaudos našlaičiams.

1-DSC04552

Sausio 25 dieną susipažinsime su skandinaviška susukto mezgimo (Twined Knitting) technika. Mezgama persukant siūlus kas kiekvieną akį (iš čia ir technikos pavadinimas), išgaunant nelabai tamprią, bet tvirtą ir neprapučiamą medžiagą, idealiai tinkančią pirštinėms ar kepurėms šaltuose kraštuose. Šis mezgimo būdas turi ir savus dekoravimo būdus – visus išbandysime kursų metu:).

1-DSC04594

Vasario 1 ir 8 dienomis kviesime nusimegzti idealiai jūsų rankai tinkančias pirštuotas pirštines. Kokia šilta pas mus bebūtų žiema, plikomis rankomis vaikščioti tikrai per šalta, užtai patogios pirštuotos pirštinės (su skylute liečiamiems ekranams valdyti) yra dabar daiktas Nr.1.

1-DSC03178

Vasario 29 diena bus skirta entrelac technikai, užsiėmimo formatas išliks šių metų pamėgtas – vienas principas, daug galimybių.

1-DSC04535

Jūs renkatės labiausiai patikusią:).

1-DSC04599

Kovo 28 ir balandžio 4 bei 18 dienomis bus nauja proga negalėjusiems praeitais metais sudalyvauti įvairių raštų kursuose latviškų pirštinių tema. 

IMG 918gg2 

Kovo 28 dieną galėsite rinktis tarp pirmosios ir antrosios ciklo dalies, megsite pasirinktą pavyzdėlį. Deja, abiejų tikrai nespėsite, bet jei turite noro išmokti visko, sakykite ar rašykite, ieškosim būdų:).

IMG 919lk0

Balandžio 4 dieną jūsų pasirinkimui bus trečioji 

IMG 91lki79

bei ketvirtoji ciklo dalys.

IMG 2747 2

O balandžio 18 dieną galėsite rinktis iš penktosios 

IMG 31jk54

ir šeštosios dalių:). 

IMG 2743 2

Svarstančius ir abejojančius kviečiame apžiūrėti kai kuriuos kursų dalyvių darbus – čia, čia, čia, čia, čia, čia  ir čia

Kursų sąrašas bus pratęstas, mokslai vyks visą balandį, kol išlindusi saulė sukvies mus visus į gamtą, užmiesčio sodybas ir jūrų pakrantes:). Ten jaukiai įsitaisę po skėčiu ar medžiu galėsime taikyti išmoktus dalykus naujiems mezginiams rudeniui pasitikti:).{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00