Latviškos pirštinės VI

Šeštoji latviškų pirštinių dekoratyvių elementų kursų dalis. Formatas – pavyzdinė riešinė – toks pats, tik raštai kiti:).
Kursų kaina – 25 eurai, dalyviai gaus reikalingus siūlus ir atspausdintą medžiagą, tereikia atsinešti savo virbalus (kas kaip mezga ratu – valinius ar kojininius), pritaikytus dvigijei estiškai vilnai. Orientacinis dydis – 2 mm, bet žiūrėkite savo tamprumo. Būtina registracija el.paštu info@mezgimozona.lt ar telefonu 867643668.

IMG 2743 2

Kutukai yra labai populiarūs tiek kumštinėse, tiek pirštuotose latviškose pirštinėse (lietuviškose taip pat!), dažnai jie sukomponuojami net keliomis eilėmis.

IMG 730jk4

Mes savo pavyzdėlyje išbandysime kelis kutų mezgimo variantus,

IMG 73nn05

įrėmindami juos įvairiomis latviškomis juostelėmis, kaip tai dažnai daroma tradicinėse pirštinėse.

 IMG 73bb22

IMG 729rr0

Išbandysime dar vieną populiarų pirštinių kraštelį, kuriame paprastas stulpelis labai efektyviai spalviškai apžaistas.

IMG 74khj32

Ir jokiu būdu negalima palikti nuošalyje netikro entrelac, taip pat labai paprasto, bet labai efektingo ir populiaraus rankogalio krašto, kuris iš senųjų pirštinių

IMG 74ff58

labai sėkmingai perėjo į šiuolaikinių meistrių darbus (nuotraukoje – Solvitos Zarupskos pavyzdėlis).  Savo pavyzdėlyje mes neisim tiesiu keliu, o pavingiuosim skirtingomis kryptimis. 

IMG 76hh07

Ir puošniai užbaigsim dvispalve juostele, tai su latviškomis pirštinėmis tiesiogiai neturi nieko bendra, nes pirštinės baigiasi… keliom akim, suimtom krūvon. Bet visi meistrai siekė savo darbuose pagrindinio dalyko (be šilumos, žinoma) – grožio, o toks riešinės užbaigimas gražiai susišaukia su juostelėmis jos viduryje:).{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00