Latviškų pirštinių aidai

Židronė, pasirodžiusi jau po sutarto termino, savo nauja kolekcija labai gražiai pratęsia tiek pirštuotų, tiek latviškų pirštinių temą.

IMG 19jjj68

Visos juostelės, latvių mėgstami smulkūs ripsiniai taškeliai, Rucavos kraštelis, visi šie dekoratyvūs elementai labai kūrybiškai įkomponuoti į pirštuotas pirštines.

IMG 19jjj85

Tradicinių pirštinių raštai mezgami iš viena spalva margintų siūlų, o Židronė kaip tikras fokusininkas taip meistriškai viską sudėliojo iš  vienut vieno pereinamų spalvų kamuolio!

IMG 19jj62

Skirtingi spalviniai segmentai taip dailiai sujunti įvairiais dekoratyviais elementais, kad žiūri į tokias poras ir net nori, kad spalvos kur netikėtai baigtųsi, ko nors pritrūktų, kad galėtum štai tokį stebuklą vietoj numatyto tvarkingo perėjimo išburti;).

IMG 20kk25

Skirtingus pirštus ir riešelius jungia vienos spalvos delninė dalis ir niekaip jau ši pora negalėtų išsižadėti savo antrosios pusės.

IMG 1jj961

Prasidėjusios vienodu Rucavos krašteliu, vieno riešo pagrindo ir stambiosios juostelės spalvos veidrodiniu būdu pasikartoja kitoje pirštinėje.

ttt

Tie patys du kamuoliai susidėliojo į dvi panašias, bet nevienodas poras:

IMG 20kk21

žalią ir rausvą.

IMG 1kk998

IMG 19kk73 

Vieną už kitą gražesnes:).

IMG 2kk004 

IMG 19kk70

Trečioji pora taip pat labai įdomiai išspręsta. Čia jau net ne pereinamų spalvų kamuolys paimtas, o rimtai margintas. 

IMG 199kk1

Ir tas margumynas taip organiškai išauga iš tokių pat tolygių spalvų kraštelio bei juostelių, paskui dryžiukų (jie atsikartoja pirštuose ir nepastebimai įsijungia į margą pagrindą),

IMG 199kk3

kad negali nesutikti su „vėluojančia” autore, jog viskas išeina į gerą – 

IMG 204kk0

į prizų traukimą gal ir nespėji, bet dėmesio tikrai sulauksi prideramo;). 

IMG 204kk2

Ir čia, ir kiekvieną dieną mūvėdamas:)).

IMG 1996kk

Židronės F. megztos pirštuotos pirštinės su dekoratyviais latviškų pirštinių elementais. Pirmos dvi poros megztos iš Zauberball 2308 (Rūkymo zona), trečioji – Opal Hundertwasser 2103 ir vienspalvių kojininių siūlų.{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00