Latviškos pirštinės II

Šio užsiėmimo metu megsime nuotraukoje matomą pavyzdėlį, kuriame, kad ir labai nedidukame, telpa visas aruodas technikų ir dekoratyvių raštų. Pradėsime nuo itin populiaraus Rucavos kraštelio, kartu išmegzdami porą variantų latviškos juostelės. Po dekoratyvaus ripsinio rašto (taip pat labai mėgstamų latvių mezgėjų) megsime efektingą pynučių juostą, toliau – koriuką, kuriuo buvo mezgamos tiek pirštinės, tiek moteriški švarkeliai.

Kursų kaina – 25 €, į ją įeina mokomoji medžiaga ir reikalingi siūlai, jums tereikės atsinešti 1,5 – 2,25 mm (priklauso nuo rankos, mezginys turi būti tamprus) kojininius ar valinius virbalus (megsim ratu).
Būtina registracija el.paštu ( info@mezgimozona.lt), telefonu 867643668 ar tiesiog užėjus į parduotuvę.

IMG 919lk0

Nuotraukose – Rucavos kraštelis su įvairiausiom dekoratyviomis juostelėmis.

IMG 72lkj98

IMG 73lkj34

IMG 7lk541

IMG 75gg25

IMG 7538-001

O šie švarkeliai megzti koriuku, kuris dėl savo apimties ir šilumos buvo naudojamas ir pirštinėms megzti.

IMG 75lkj30

Visoje Latvijoje, kaip ir Lietuvoje, moterys nešiojo austinius ir siūtinius švarkelius, tik poroje regionų (Rucavoje ir Nicoje) sutinkami megzti švarkeliai. Megztiniais juos pavadinti liežuvis neapsiverčia, nes jie sumegzti iš kietos vilnos ir taip tampriai, kad nenusileidžia bet kokiam austiniui analogui. Ir jos daiktas seniau nebuvo nepuoštas – atkreipkite dėmesį, kokie įspūdinga apdaila!

IMG 7lk535{jcomments on}

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00