(Ne)paplūdimio istorija

Šiandieninio įrašo herojus – nertas sijonas. Ne visada man pasiseka sužinoti mezginio ar nėrinio (ar audinio, kas vis populiarėja 🙂 ) atsiradimo istoriją (o istorijas aš labai myliu!), kartais tenka tik pasigrožėti užbaigtu daiktu, bet šio sijono gimimą sekiau nuo pačios (man žinomos) pradžios ir turiu pasakyti – o ir patys galite lengvai nuspėti iš nuotraukų 😉 – jis buvo labai ypatingas.

Viktorija atėjo į MZ su idėja paplūdimio sijonui – servetėlinės konstrukcijos nertam, baltos spalvos, kad tiktų prie vasarinių drabužių ir maudymosi kostiumėlių taip pat (paplūdimyje ir jo rajone net ir skylėtam nereiktų jokio apatinio). Išsirinko minkštutę ploną sniego baltumo Schoppel-wolle medvilnę ir po kelių dienų atsiuntė pirmą nuotrauką – idėja pasikeitė ir sijonas iš jūrinio-servetėlinio ėmė virsti elengantišku airiškų nėrinių drabužiu. Abi pasijuokėm, kad servetėlinis bus antras – du sijonai dar geriau nei vienas!

Dar po kelių dienų atkeliauja širdį spaudžianti nuotrauka su sugipsuoja ranka – baisiausio rankdarbiaujančio žmogaus sapno įsikūnijimas realybėje. Na, liūdna ir labai nesmagu, bet ką jau čia prieš tokius įvykius papūsi?

Ir po visai nedaug laiko – gal poros savaičių? – gaunu dar vieną laišką su nuotrauka. Ranka jau be gipso, bet įtvare ir… baigtas sijonas!!!

Viktorija nusifotografavo su puošnia išeiginiška ir moteriškai dalykiška versija, o jai užsukus į MZ mes dar pasidarėm to paties sijono vasariškos miesto kasdienos stiliaus fotosesiją, bet turiu prisipažinti, kad pats svarbiausias bet kurios versijos aksesuaras man išliko… rankos įtvaras. Kaip paminklas nesustabdomai kūrybinei energijai ir nesulaužomai meistro valiai.

Pats sijonas, taip sudėtingai atrodantis, neriamas juostomis, nenutraukiant siūlo ir ant kūno spalvos pasijonio atrodo labai įmantriai. O kas nuo pašalinių akių kostiume dažnai paslėpta, užfiksavome fotoaparatu – kaip dailiai šachmatine tvarka suverta apvali gumytė antajuostyje.

Viktorijos Žilinskaitės nertas sijonas ir nuotraukos iki jo 😉 . Siūlai – Schoppel-wollle Cotton Ball 990.

1 komentaras apie “(Ne)paplūdimio istorija”

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00