Spinni kitaip

Loreta labai mėgsta plonus siūlus, todėl su didžiausiu entiuziazmu sutiko Isager Spinni pasirodymą MZ. Bet aiškūs ir džiaugsmingi santykiai nesusiklostė. Mėgstamiems žakardams megzti viengubas šis siūlas pasirodė per plonas, dvigubas – per storas…

Atsargų po pirmų pažinčių susikaupė gerokai ir Loreta ėmėsi eksperimentuoti. Šiltutėms, kailiuką primenančioms pirštinėms ji pridėjo plonąjį Spinni prie bukliuotos alpakos – tvirtumui, storumui ir apsaugai nuo vėjo. Paskui su moheriu sumeistravo kojines. „Bus baisiai prašmatnios, nes moheris irgi Isager, bet sau, brangiajai, juk nieko negaila. 🙂 „.

Jei viengijis Spinni per plonas mezgimui, tai vąšeliui – tikrai ne 😉 . „Sugalvojau mažą pleduką nunert. Irgi liuks daiktas.

O paskui Loreta įgyvendino savo seną svajonę ir nusipirko audimo stakles. Ir iš plonojo Spinni gimė nepaprasto gražumo ir, spėju (nečiupinėjau 😉 ), labai mielo plonumo šalikas. Pastarasis amatas, toks kasdieniškai būtinas seniau, dabar man atrodo lyg ir kažkoks stebuklas iš kosmoso, taip visai kitaip mezgimo siūlai atsiskleidžia naujame amplua. Loretos audimo istorijos dar tik pati pradžia ir aš labai nekantriai (įtariu, ne aš viena) laukiu tęsinio, o pabaigti įrašą norėčiau pasakėtišku moralu apie tas pačias duris. Tegu jos neatsidaro iš pirmo karto, bet bandant antrą, trečią, ketvirtą kartą, už kiekvieną kartą atsiveriančių gali atrasti daug gražių ir stebuklingų dalykų 🙂 .

P.S. Kaip ir tikėjausi, nelabai ilgai trukus gavau iš Loretos laiškelį su kito šaliko nuotraukomis: „Audžiu jau gal 11 šalį, nes visi vienas po kito išnyksta kaip dovanos.” Šis, naujasis – „iš Isager Tweed likučių. Sveria 133 gramus, apie 1,5 m ilgio ir 40 cm pločio„. Kitas siūlas – jau kita istorija, bet man tokios ir patinka labiausiai, nes vienos istorijos pabaiga reiškia kitos pradžią.

Loretos P. megztos kojinės, neriamas pledukas bei nuausti šalikai ir nuotraukos. Kojinės megztos iš Isager Spinni 58 kartu su Isager Silk Mohair 59. Pledukas neriamas iš Isager Spinni 29S, 32S, 27S, 58, 54, 46 ir 46S. Pirmasis šalikas austas iš Isager Spinni 34, 27S, 29S, 32S, 46. Antrasis šalikas austas iš Isager Tweed Paprica, Chocolate, Autumn, Denim, Lemon, ataudai – ir plonos ir tvirtos fingering storio vilnelės.

1 komentaras apie “Spinni kitaip”

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00