Kūrybinis procesas

Rūtai patinka kūrybinis mezgimo procesas ir nuolat leidžiasi įvairiausiais nepramintais takais, kad iš siūlo ir virbalų sukurtų 3D kūną atitinkančią formą. Kelių, kaip suprantate yra tam reikalui pasiekti, pačių įvairiausių. Kaip sakė peliukas Stiuartas Litlis, gali eiti į Šiaurę ir per Pietus – Žemė yra apvali! Tai Rūta ir vaikšto įvairiomis kryptimis – tikslą pasiekia tą patį, užtai vaizdas ir konstrukcijos įdomumas kaskart primena, koks mezgimo pasaulis yra daugialypis ir daugiakryptis.

Ši liemenė – ne išimtis, gal tik jos konstrukcijai Rūta pasirinko išskirtinį takelį, kuris ir takeliu tapo tik jos kojai pirmai juo žengus.

Rūta suderino mezginyje dvi rimtas ir labai šiltas vilnas nukeltų akių raštui ir jau tas langelių raštas padiktavo ir formos konstravimo būdą, kuris iš tiesų yra dar sudėtingesnis, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgnio. Vertikalios nukeltų akių juostelės dauginasi ir vėl sueina į vieną ne tik suėmimų bei pridėjimų būdu, bet ten, kur reikalauja piešinys, jos dar yra kryžiuojamos kaip pynutės, kad eitų pageidaujamu kampu ir kryptimi.

Visas šis sudėtingas pasaulis reikalavo tokios nuolatinės priežiūros, kad su šita liemene Rūtai teko pamiršti tokius mezgėjų džiaugsmus, kaip mezgimas „žiūrint” filmą, jo net klausymas susikaupti trukdytų. Susieinančios ir išsiskiriančios linijos formavo mezginyje kaip tikrame peizaže įdubas ir kalveles ir teko gerokai pasukti galvą, kaip viską sudėlioti į vietas, kad liemenės formos prisitaikytų prie kūno.

Rūta nebūtų Rūta, jei su iššūkiais nesusitvarkytų ir vaikšto dabar ne tik rimtai apsišiltinus (pasikartoju, dvi šilčiausios šiaurinių šalių vilnos nukeltų akių raštuose!), bet ir labai stipriai akį traukdama 🙂 .

Pafotografavau detalių iš arti, nes malonumas žiūrėti į tas kintančias linijas, kaip ugnį stebėti – užburiantis veiksmas. Skarelė, spalviškai prie naujos liemenės priderinta – savaime suprantama „smulkmena”.

Rūtos Juzėnienės megzta liemenė iš Sirri 5/3 32 ir Istex Lettlopi 1408.

1 komentaras apie “Kūrybinis procesas”

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00