Skarelių derlius

Pasiaurinus tradicinį baktusą dvigubai ir pridėjus kraštuose I-cord juostelę danų dizainerė Petitknit atrado tikrą aukso gyslą – jos skarelės modelis „Sophie Scarf” praeitais metais skynė laurus Ravelry kaip labiausiai mezgamas metų modelis. Ir ką čia bepridursi… nebent kad jaučiuosi stipriai prisidėjus prie statistikos, nes pati numezgiau tų skaryčių jau sunkiai suskaičiuojamą kiekį 😉 . Ir kas pradeda, greitai keliauja tuoj pačiu taku – mezgasi jos super greitai, iš bet kokių siūlų, tai kaip atsispirti pagundai įsitaisyti visus įmanomus atspalvius prie visų rūbų spintoje. O ir dovana yra puiki – darbo nedaug, efektas – kosminis!

Kaip jau minėjau, siūlai šita projektui tinka, kokie tik patinka, svarbu prie kaklo tik, kad nekąstų, bet margi, labai švelnūs ir greitai keičiantys spalvas Edition 3.0 su retomis (dažniausiai taip pat margomis 😉 ) išimtimis yra pastarojo meto favoritas. Liūdintiems, kad jau išmegztos visos patikusios spalvos, turiu gerą žinią – į MZ jau keliauja 5 šio sezono naujienos 🙂 .

Tegu ir funcionali bei šildanti, ši maža skarelė yra nedidelis aksesuaras, tai ko jame bijoti spalvų – jas pakeisti (skareles, turiu galvoje ) gali daug greičiau nei bazinį garderobą, o efektas bus tikrai neproporcingai ryškus įdėtoms pastangoms. Megztais karoliais jas pavadinusi viena šios dienos įrašo herojė Asta taikliausiai apibūdino šiuos mažus margus paukštelius 🙂 .

Jolanta šiandien demonstruoja savo – ne, ne kolekciją, toli gražu – tik naujausią papildymą 😉 . Prie margarspalvių skaryčių iš pereinamų spalvų merino vilnos įsitaisė iš vienspalvė su moheriu (apie šį derinį bus daugiau rytoj),

ir kiek storėlesnė, iš rimtesnio Zauberwolle siūlo – taip pat melanžinio, bet savų spalvų!

Kitos Jolantos skarytė taip pat nėra vieniša, tik pagauta tą dieną užsirišta, nes spalvos tokios, kad tinka labai prie šeimininkės, o tai reiškia, prie visų jos drabužių 🙂 .

Šias mažas skarytes ne tik megzti gali, iš ko nori, dar ir nešioti būdų gali sugalvoti devynias galybes. Jolanta demonstruoja savąją versiją be kabančių galiukų.

Žemiau – Rimutės kolekcija. Artimiausiems dalis skaryčių jau padovanota ir nenufotografuota, nuotraukose – siunta vienai šeimynai į kitą šalį. Po to, kai aprūpini visus artimus žmones plonytėmis dailutėmis kojinaitėmis, šios skarelės yra ne tik nauja idėja, bet ir daug paprastesnė bei greitesnė. Dovanotojui 😉 .

Sau – vienintelė likusi, bet kaip tinkanti!

Dvi Astos skarytės, tos pačios, kuri džiaugėsi šita „megztų karolių” idėja bet kuriam kostiumui pagyvinti. Kam teks antroji, tapybiškoji skarelė, aš nežinau, bet pirmoji – siurprizas 😉 – dovanų draugei, kuri jos nebenusiriša, nes taip – tinka prie visko 🙂 .

O šis margų paukštelių būrys išplasnojo pasirodyti iš Rūtos spintos, taip pat dalis jau naujus namus radusios, nuotraukose – tik pačios šviečiausios 😉 . Nėra ko stebėtis, kai gyveni tarp draugių, marčių, artimųjų…

Rūtos skarelės apima labai platų spalvinį spektrą, kaip ir rūbai – Rūta spalvų nebijo, o ir jos atsilygina tokia pat meile, todėl prie įvairiausių rūbų tinka vis kita, daug reikia spintoje turėti 😉 . Prie naujos raudonai juosvos liemenės tokių pat spalvų skarelė ant kaklo. Rūta atrado savą nešiojimo būdą.

Kitu metu prie kito megztuko priderintą bandžiau pagauti, kaip ji tą reikalą ant kaklo susipina.

Jolantos Žilinskienės megztos skarelės ir nuotraukos. Siūlai – Edition 3.0 2361 (Teta Ema), 2100 (Domino), 2329 (Pajūrio kavinė), Isager Highland Wool (Rose) su Isager Silk Mohair 12, Zauberwolle 2336. Skarelė prie rausvo megztuko megzta Jolantos Vainutienės, siūlai – Edition 3.0 2511(Viskas įskaičiuota). Kita skarelių kolekcija su autore – Rimutės Daugėlienės, siūlai – Edition 3.0 2328 (Diena sode), 2511 (Viskas įskaičiuota), 2329 (Pajūrio kavinė), 2442 (Trečia klasė), 2361 (Teta Ema), 2301 (Rasos lašas). Dvi skarelės po jos – megztos ir fotografuotas Astos Bizevičienės, siūlai – Edition 3.0 2328 (Diena sode) ir Wunderckleks 2185 (Bruokėliai su piktžolėmis). Kita gausi kolekcija – Rūtos Juzėnienės, siūlai – Edition 3.0 2361 (Teta Ema), 2333 (Ipanema paplūdimys), 2401 (Vietomis saulėta), 2511 (Viskas įskaičiuota), 2100 (Domino), 2349 (Mineralų pėdsakai), 2299 (Šiltas paveikslas). Visų skarelių modelis – „Sophie Scarf„.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00