Linkėjimai iš Farerų salų

Turbūt su daugeliu siūlų taip būna – tik atkeliauja nauja siunta ir lyg kas dulkes galvoje nuo prisiminimų pravalo, viskas prieš akis kaip vakar. Ir kaip spalvomis žavėjaisi, ir kokias idėjas planavai, ką mezgei ir prie ko nešiojai. Taip, šiandien ne tik MZ naujienose karaliauja jau senokai pas mus bebuvusi Sirri vilna iš Farerų salų, mano mezgimo krepšyje – taip pat 🙂 .

Užsakinėdama siūlus ir besidžiaugdama nauja siunta dar prieš jai atvykstant (ypač taip seniai prapuolusia balta spalva 🙂 ), aš prisiminiau, kokio ji yra stebuklingo šiltumo, gražumo ir kaip puikiai atlaiko intensyvų nešiojimą bei atšiaurų orą. Kaip tik planavau naujas bepirštes pirštinaites ateinančiam pavasariui (tam laikui, kai pirštinių dar reikia, bet jau nelabai norisi 😉 ) ir supratau, kad vargiai rasiu tinkamesnį siūlą. Aš šios vilnos dantukų nebijau, juolab nuo nešiojimo jie stipriai šimpa ;), o šiluma, tvirtumas ir gražios spalvos yra tai, ko ilgam ir laimingam pirštinių gyvenimui reikia.

Modelis jau matytas, aš pastaraisiais mėnesiais mezgu tik dviejų rūšių daiktus – bepirštes pirštinaites pagal „Knitpurl mitts” modelį ir mažus šalikėlius ant kaklo „Sophie Scarf„. Stipriai tarp jų dviejų užstrigau ir… jaučiuosi labai laiminga – kol kas visai nenoriu niekur judėti 😉 . Man tų mažų daiktelių kelių užtenka, bet idėjos galvoje kunkuliuoja – tai su dideliu džiaugsmu pirmą kartą ruošiu dovanas Kalėdoms jau nuo sausio 😉 .

Kai Sirri vilna tik pasirodė MZ, aš susižavėjusi jų palete susirinkau visų spalvų po kamuoliuką ir mezgiau savo ryškųjį megztinį. Po to dar daug dalykų, ypač man tiko šie siūlai raštuotoms kumštinėms pirštinėms. Aišku, kad atsargų po įvairiausių projektų (visokių visokiausių spalvų) aš turiu daugiau, nei dabar galime pasiūlyti parduotuvėje (šiuo metu gamintojo spalvynas atnaujintas ir kiek kuklesnis, bet vis tiek nuostabus!), o man valgyt neduok, kad tik spalvomis pažaisti galėčiau, todėl visas pirštinaites mezgiau iš spalvotų segmentų.

Spalvas rinkau galvodama apie būsimas nešiotojas, ką jos mėgsta, kas turėtų tikti, ir kaip aš jas įsivaizduoju :). Kai kurie spalviniai segmentai yra lengvai pereinamų spalvų ar vienoje pirštinėje lyg ta pati spalva yra kiek kitokia – tai čia yra išrankioti gabaliukai iš pereinamų spalvų sruogų, kurios dabar nebegaminamos. BET – dar du variantai yra likę, susidomėję paskubėkit 😉 .

Gelsvai-pilkai-žalių pirštinaičių aš numezgiau dvi poras – tiek kartų mezgusi šį modelį įsigudrinau pagaminti porą iš dviejų skirtingų dydžių pirštinių (štai kur veda perteklinis pasitikėjimas savim – tolyn nuo instrukcijų sekimo ;( ), teko nevykusią porą išskirti ir surasti kiekvienai po naują partnerį. Taigi nėra to blogo, kas neišeitų į gerą – dabar turiu dvi poras į būsimą Kalėdų senelio maišą.

Pačią ryškiausią porą nusimezgiau sau prie mėlynos striukės, begėdiškai nusibeždžioniavusi nuo Anastasijos prailgintų pirštų idėją – kad galėčiau jas nešioti nors ir dabar 🙂 , o prireikus pirštų galėčiau galus atsilenkti.

Visų pirštinaičių modelis – „Knitpurl Mitts„, siūlai – Sirri 5/2 C1, C31, C105, C7, C14.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00