Lininiai dryžiukai

Aušra yra nusimezgusi ne vieną palaidinę iš lietuviško lino ir ji niekada nesiskundė, kad buvo sunku, o kad mezgasi greitai, tai tikrai iš jos vienos girdėjau 😉 . Nešiodama karštomis vasaromis ji netruko įvertinti savo lininį garderobą (jei kas galite palyginti su medvilniniu trikotažu, tai suprasite, apie ką aš) ir nuolat jį pildė. Taip nuolat, kad atsargos ėmė leisti daigelius ir prisėjo krūvas „likučių”. Šiaip Aušra nėra šitos siūlų rūšies (likučių, turiu galvoje) gerbėja ar veisėja. Būdama patyrusi mezgėja, ji puikiai susiskaičiuoja, kiek ko jai reikės, o atlikusius galiukus greitai suderina kokiam naujam mezginyje neleisdama jiems išsikeroti.

Su lietuvišku linu reikalai truputį komplikuotesni, nes suki nuo ritės, kurios gal ryt nebebus, o kita partija skirsis nuo taviškės, kainuoja siūlas tikrai ne karvę, todėl šiokia tokia atsarga šiuo atveju tikrai gėdos nedaro. Užtai padaro naujų fantastinių kombinacijų, kaip ši linksmų vasariškų dryžiukų palaidinė.

Man labai smagu, kad Aušra, išbandžiusi kitų gamintojų linus, gal ir labiau patikusius, gal dar greičiau nusimezgusi, ji nepamiršta savo pirmo pasirinkimo, o ir likučių savieigai nepalieka. Kaip spėjam, su linu dorotis nėra taip viens-du, su šia nauja palaidine Aušra užbaigė tik baltą 😉 , liko dar kokiom trim (čia jos žodžiai), tai užtikrintai laukiam tęsinio.

O kol kas negaliu atsigrožėti taip suderintu spalvynu (prieš tai buvo padirbėta spalvotais pieštukais ir tas matosi!). Siauros juostelės, taip gražiai kompoziciškai atsveriančios didesnius plotus, atsirado ekspromtu, o į platesnes juostas įterpti panašūs savo forma, bet besiskiriantys akių skaičiumi kiauraraščiai, kas taip gražiai susišaukia su nevienodais dryžiukais.

Palaidinė vos nuleistais pečiais megzta vienu gabalu ratu ir nemačiau jokios vietos, kur dryžiukai negražiai „laiptuotųsi” – meistro darbas!

Grįžtant prie spalvų, gali būti, kad Aušros derinį padiktavo naminės atsargos, bet kažkas iš už debesies tikrai planuojant už rankos laikė. Naujas Das Paar spalvynas taip tinka prie lininės premjeros, kad bandžiau Aušrai švelniai jį įpiršti į komplektą. Vienodai dažytus kojininius Schoppel-wolle siūlus ir meriną Life Style mes jau įsigudrinome komplektuoti, bet kaip tas kojines prie palaidinės karščiausioms dienoms prikombinuoti, lieka juokuose. Kol kas 😉 .

Aušros Svarauskienės megzta palaidinė iš skirtingų spalvų 4 gijų lietuviško lino.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00