Lionshead Top

Jei medvilniniai baktusai kaip ir prašosi vėsos, tai iš to paties siūlo megztos palaidinės yra tikros vasaros sezono karalienės. Spalvų pasirinkimo principas išlieka toks pats – prie veido, širdies ir prie bendro spintos charakterio, Guntos atveju – dar ir prie akinių 😉 .

Melsva spalva yra viena jos mėgstamiausių ir neužginčysi, nes tinka labai! Pasirinktas Zauberball Cotton spalvynas nekėlė jokių dilemų dėl atspalvių – viename kamuoliuke galima rasti pačių įvairiausių mėlynų: nuo dangiškai žydros iki audros debesų tamsumo.

Kamuoliukai šitie yra stebuklingi ne tik dėl savo išskirtinių spalvynų. Dėl ilgų spalvinių perėjimų toks jausmas, kad juose susuktos spalvos gyvena savo savarankišką gyvenimą – viename kamuolyje gali dominuoti tamsūs atspalviai, kitame – jų visai nebūti, vieno galas – vienoks, kitas jau, žiūrėk, nuo visai kito spektro galo ateina. Mezginyje mezgėjoms tenka su jais žaisti, jei turi savo planą ir nori spalvas pagal savo tvarką surikiuoti. Kai kas, priešingai, leidžia spalvoms veikti visiškai savarankiškai be jokio išorinio vadovavimo. Ir prašom – gauna tobulą simetriją, kokią demonstruoja Gunta savo naujiena 🙂 .

Modelis, taip sakant, „pagal mergelę ir suknelė”, tai yra, išmoninga konstrukcija ir sudėtingi vingrūs raštai, viskas, kaip mėgsta Gunta.

Pradedama megzti nuo pečių linijos, kurios nuleidimas suformuotas pridėjimais ir suėmimais, paskui keliaujama skersai nuo vienos rankovės prie kitos, nepamirštant centro pynių raityti. Paskutiniai primezgami krašteliai – apačios ir rankovių – ir tai yra labai gudrus sumanymas, leidžiantis pasikoreguoti tiek pačios palaidinės, tiek rankovėlių ilgį.

Guntos Jarutės megzta palaidinė iš Schoppel-wolle Zauberball Cotton 2343 (Darbininkų klasė), modelis – „Lionshead Top„.

4 komentarai apie “Lionshead Top”

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00