Rimtoms pūgoms

Kas šąlate ūmiai ir nenorite praleisti paskutinių savaičių namie, stebėdami žiemą pro langą, siūlau greitą išeitį – storą gražų siūlą greitam komplektui :).

Šiame konkrečiame yra suderinti du siūlai – jau nebegaminamas Shoppel-wolle Natur Pur, kuriame avies vilna po lygiai dalinasi procentais su šilta ir minkšta alpaka bei gaminama, bet pas mus tuoj pasibaigsianti tvido efektu marginta Šetlando vilna. Jei pirmo nebeturite podėliukuose (kas yra labai galimas dalykas), tai antrojo dar yra lentynose ir pačių įvairiausių spalvų. Imkite vieną spalvą visoms trims dalims, kaitaliokite dvi margas kas eilutę, kaip aš dariau, ar kiekvieną dalį megzkite vis kitu tvidu. Bus nenuobodu, o vieningas marginimas neleis komplektui „išsikomplektuoti” ;).

Kompekte abu siūlai pagrindinėje dalyje yra keičiami kas eilutę, taip suformuodami beveik nematomą perėjimą nuo margo stulpelio prie vienspalvės pabaigos, juolab kad prie šviesiai pilko pridėrintas labai nekontrastingas rausvai juosvais taškiukais margintas tvidinis.

Šiuo komplektu iš anksto neplanavus nušoviau du zuikius – ir greitai numezgiau naują komplektą mamai dovanų ir išbandžiau visai kitokį siūlą iki tol su moheriu megztiems šiltukams. Tinka puikiai – vietoj efemeriško pūkelio apie kaklą atsirado visai solidi rimta apsauga, kuri taip pat sėkmingai susidėliojo į šarvus nuo žiemos krūtinei bei nugarai.

Pirštinėms norėjau augalinio rašto, bet jie visi dažniausiai būna arba pynės, arba kiauraraščiai, kurie man šiaip labai patinka ir labai tiktų, tik gal ne šiltoms žieminėms pirštinėms ;). Radau išeitį megzdama patikusį kiauraraštį ir kitoje eilėje išmegzdama susidariusią skylutę persukdama akį. Skylutes sunaikinau, o apšeršnijusi šakelė – liko ;).

Kepurei originaliame modelyje buvo numatytas plonesnis siūlas, bet aš nuėjau paprasčiausiu keliu – pasirinkau patį mažiausią dydį ir, bent mano galvai, tiko;), Dar vieną pakeitimą padiktavo siūlai. Originale pakaitomis eina trumpesni bei ilgesni vertikalūs persuktų gerų akių dryžiukai, aš juos pakeičiau nukeltomis akimis, taip išvirkščias margas bei pilkas juosteles perkirto tik margų siūlų stulpeliai.

Tik įkėlus savo komplektą, gavau laišką ir Rimutės su jos nauju darbu šalčiams paspaudus. Vieno lizdo paukščiai – pasiginčykite!

Komplektas megztas iš Schoppel-wolle Natur Pur 9220 ir Croft 762. Šiltuko modelį rasite čia, kepurės modelis – „Alternato„, pirštinių kiauraraštis rastas čia. Paskutinėje nuotraukoje – Rimos Daugėlienės megztas ir fotografuotas komplektas iš Drops Puna 1.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00