K+M

Pamenate, kaip vaikystėje erzindavome simpatizuojančius vienas kitam (o kartais – ypač! – kai jausmas vienpusis) berniukus ir mergaites supliusuodami pirmas jų vardų raides ir po lygybės ženklo gaudami širdelę su prierašu KM (karšta meilė)? Paaugusiems žmonėms, kuriantiems šeimą, žodžiai karšta meilė jau nebekvepia patyčiomis, o tik saldžia realybe. O kad toji realybė dviguba, aš supratau tik jau fotografuodama vestuvinę dovaną – pagalvėles su jaunųjų inicialais. Nebereikia nė veiksmo tęsti, tik pridedi prie vardo K vardą M ir jau turi karštą meilę 🙂 .

Pagalvėlių dizainą sukūrė Rüdiger Schlömer, grafikos dizaineris iš Brėmeno, sujungdamas savo domėjimąsi tekstile ir šriftais į vieną visumą. (Beje, jo knyga su įvairiausiai išmegztas įvairiais šriftais „Pixel, Patch und Pattern” yra MZ bibliotekoje 🙂 .) Šis modelis (Movable Type Cushion) sukurtas Johanno Gutenbergo išradimo – judančių raidžių (kai spausdinamas ne ištisas žodis, o surenkamas iš atskirų raidžių) garbei. Pagalvėlių forma leidžia ant sofos „atsispausdinti” kokį nori žodį. Aš vestuvėms, savaime suprantama, pasirinkau KM (tiesa sakant, mezgiau inicialus, bet kad jie patys taip gražiai prasmingai susidėliojo, tai ir prisiiėmiau sau idėją 😉 ), galima bus inicialus dauginti augant šeimai. Ir burti iš to, žinoma 😉 .

Raidės – Anti Alias Alphabet – yra stipriai iki pikselių išdidintas Helvetica šriftas, 1957 metais sukurtas Max Miedinger. Idėja galbūt kiek gražesnė grafiniame pavidale nei mezginyje, nes ženklai labai „nemezgėjiškai” išdėstyti – rašto siūlas turi būti nuolat mezgamas kartu kartais dėl vienos ir poros akių ir nuolatinis jo tvirtinimas neišvengiamai taikosi lipti į gerąją pusę. Gryna vilna gal tuo atveju geriau atrodytų (labiau liptų) nei jos derinys su medvilne, bet pastarasis man pasirodė labai malonus liestis prie veido, kas pagalvėlėms tikrai ne perteklinė prabanga 😉 . O ir nešiojasi Drops Cotton Merino pavydėtinai gerai! Ne visai tvarkinga pūga iš palaidų išvirkščios pusės siūlų ne fasadinėje pagalvėlės pusėje susidėlioja į ritmingą sniegą, mano žaliu pasirinkimu, miške, tai ir sagos pritaikytos su pušų šakelėmis ir kankorėžiais. Iš to paties miško 😉 .

Kol kas ant bendros sofos užteks šių dviejų raidžių užrašo, linkiu kad jis visuomet turėtų tik tą vieną prasmę. O jei prisidės tęsinys, pažadu naujas raides kiekvienai atžalai 🙂 .

Pagalvėlės megztos iš Drops Cotton Merino 11, modelis – „Movable Type Cushion – Anti Alias Alphabet„.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00