Angliškas stulpelis šalikams

Šalikai yra vienas populiariausių projektų rudenį. Ir patys staiga suprantame, kad vasara išėjo ir gana ilgam, ir apie artimuosius imame galvoti – šalikai dominuoja megztų kalėdinių (ir ne tik) dovanų sąraše.

Šalikas laikomas vienu paprasčiausių mezginių ir yra populiariausias pradedančiųjų projektas, kurie galvodami apie paprastą formą ne visuomet iš pradžių įvertina, kad šis aksesuaras yra labai nemenko dydžio 😉 (kas šiaip yra pliusas praktikuojantis mezgimo techniką), ypač norint apsisukti kaklą dabar taip madingu puriu ir dideliu šaliku.

Jei didelių pretenzijų pataikyti į tikslius išmatavimus megzdami šaliką galime atsisakyti, tai tokios šaliko savybės, kaip abi geros pusės, negalime ignoruoti ir raštas visuomet parenkamas toks, kad vienodai gerai atrodytų bet kaip apsisukus ir nesiraitytų. Pasirinkimas šioje srityje yra nemenkas, galite eksperimentuoti su įvairiosiomis gerų bei išvirkščių akių kombinacijomis, o galima pasinaudoti pačiais populiariausiais – laiko ir patirties išbandytais. Angliškas stulpelis – vienas tokių mezgėjų favoritų. Tiesa, seniau buvo mezgamas vienspalvis variantas, bet pastaruoju metu stipriai išpopuliarėjo ir dvispalvis, suteikiantis tradiciniam raštui labai subtilaus spalvingumo.

Editos kolekcija tepatvirtina mano žodžius – jos šalikai dvispalviu anglišku stulpeliu turi visa, ko mes norime iš idealaus šaliko. Jie yra purūs, šilti, platūs ir ilgi jaukiai apsisaugoti nuo visų gamtos negandų ir labai gražiai bei subtiliai spalvoti – juk visi rūbai be pagrindinės funkcijos šildyti turi dar ir puošti!

Pirmajame šalike pereinamų spalvų merino vilna derinama su vienspalviais segmentais – abi spalvos matosi, tik vienoje pusėje dominuoja marga, kitoje – spalvinės juostos. Galima tą spalvinį skirtingumą išnaudoti vis naujai to paties daikto išvaizdai 🙂 .

Kitas šalikas jau žaidžia dviem pereinamomis spalvomis, bet abi kinta savo spalvos rėmuose: vienas kamuoliukas mainosi įvairiais mėlynais, kitas – raudonais atspalviais. Abu tokie margai vienspalviai, bet tas lengvas spalvos šviesumo ir atspalvio kitimas sukuria subtilius ir nenuspėjamus dryželių virpėjimus.

O kad gražių dalykų per daug nebūna, liudija ir trečias pradėtas į kolekciją. Šis prasideda dailiu vienspalviu krašteliu ir žongliruodamas dviem rudeninių spalvų kamuoliukais konkuruoja su pačios gamtos turtingumu ir gražumu 🙂 .

Editos Jankevičienės megzti šalikai ir nuotraukos. Pirmasis megztas iš Schoppel-wolle Zauberwolle 1660 (Upės vaga) kartu su SMC Extra Merino 00010 , Drops Merino Extra fine 49, 31, 37. Antrasis šalikas megztas iš Schoppel-wolle Zauberwolle 1535 (Pakrantės akmenys) kartu su Zauberwolle 2435 (Įkaitęs žaizdras). Trečiasis šalikas pradėtas iš Drops Merino Extra fine 41 kartu su Schoppel-wolle Zauberwolle 2359 (Avinžirniai) ir 1660 (Upės vaga).

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00