Vasaros puokštė

Kalbos apie naują vasarinį Jolantos megztuką prasidėjo gerokai anksčiau už jo pabaigimą – aš išgirdau apie kažkokį stebuklingai spalvotą Jolantos mezginį net ne iš Dalios, kuri dirbo vieną iš klubo susitikimo dienų, kažkas buvo užėjęs tuo metu ir negalėjo man nepapasakoti. Aišku, kad tą patį vakarą Dalios pasakojime apie praėjusią dieną šis megztukas buvo paminėtas kaip svarbiausias dienos įvykis. Visą laiką, kol jis buvo ant virbalų mes aikščiojom, kilnojom ir grožėjomės spalvomis, o baigtą jį pamačiau visai atsitiktinai pilnoje dūzgiančių viena šalia kitos kavinukių lankytojų, turistų ir namo skubančių vilniečių aikštėje priešais Filharmoniją. Vasara ir žmonių gausa iš karto suponuoja milžinišką spalvinį triukšmą, bet jame Jolanta su savo premjeriniu mezginiu grojo pirmu smuiku ryškią ir savitą meladiją. Ir labai pastebimą!

Pradedu nuo pačių pradžių – siūlų, iš kurių visas šis spalvingas fejerverkas sudarytas. Jolanta nufotografavo sudedamąsias dalis. Ir jos neatrodo taip jau spalvingai! Kaip ir išvirkščioji megztuko pusė, kurioje ryškiai matosi fono juostos. Stebuklo raugo į visą tą krūvelę įmaišė Jolanta, parinkusi labai margam kamuoliukui ir vienspalviams lino likučiams tobulą koriuko raštą, kuris iš esmės susidaro iš dviejų spalvinių sluoksnių. Kai jie abu nuolat kinta, derinių ir niuansų susidaro nesuskaičiuojama daugybė. Iš kitos pusės – vieningas margojo Schoppel-wolle kamuoliuko koloritas viską išlaiko harmonijoje ir neleidžia subyrėti. Sprendimas, vertas mezgimo Nobelio premijos!

Nepaisant to, kad viskas atrodo lyg vienu atsikvėpimu užgimę, Jolanta parežisavo savo spalvingus kamuoliukus, kad nei viena vieta neiššoktų iš konteksto ir spalvos išlaikytų vieningą balansą. Pačioje gražiausioje vasaros puokštėje.

Jolantos Vainutienės megztas megztukas iš Schoppel-wolle Zauberball Crazy Cotton Starke 4 2391, Cotton Ball 2271, lietuviškas 4 gijų linas.

5 komentarai apie “Vasaros puokštė”

  1. Man tai – stebuklinga vasaros pieva su švelniais gėlių ir žolynų kvapais ir žolėse sirpstančiomis žemuogėmis, avietėmis, gervuogėmis….
    Nuostabi idėja ir puikus darbas. BRAVOOOO!

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00