Skalsos

Drops Brushed Alpaca Silk yra neįtikėtino skalsumo siūlas. Kaip ir tikėtumeisi to iš pūkuoto, gana storo ir dosnaus metražo siūlo, bet net ir pažįstant jį, neretai tenka apsiskaičiuoti, į didžiąją pusę, savaime suprantama 😉 .

Kartais taip „pasiseka” suskaičiuoti reikiamą kiekį megztukui, kad iš jo išeina… du 😉 . Kuri patyrusi mezgėja pasakys, kad 6 kamuoliukai po 140 metrų yra per daug normaliam megztukui? Dvigubam dauginam dvigubai, nes siūlas kad ir storėja, metrų lieka tiek pat, o storo siūlo megztinių metražas auga proporcingai siūlų storiui. Viskas logiška, tik ne su šiuo pūkuotu gudruoliu, įsigudrinančiu daugintis (o kaip kitaip paaiškinti jo skalsumą???) mezgimo procese.

Rūta iš paskaičiuoto kiekio nusimezgė du megztukus, iš kurių pirmasis – dvigubo siūlo!

Grožimės rezultatais ir… darom išvadas.

Mėgstantys adrenalino fontanus ir nusiteikę atidėti mezginį neribotam laikui pritrūkus siūlų (ar žaisti su kita partija), tesirenka normalų kiekį šito siūlo megztukui minus savo pasirinktas rizikos laipsnis. Yra daug šansų iš šitos balos išlipti sausam ir su baigtu nauju megztiniu.

Labiau orientuoti į rezultatą teužsitikrina, kad siūlas nekanda (aš dar nesutikau žmogaus, kuriam jis kąstų, bet…) ir kad spalva taip patinka, jog ir antras toks daiktas harmoningai įsilies į jūsų garderobą. Ta proga su Rūta apšnekėjom spalvinius pasirinkimus – daugelis mūsų mezga labai ribotą spalvinę gamą. Neįdomu? Gal ir taip, bet labai tinka ir labai nešiojama 🙂 .

Rūtos Miškinytės megzti megztukai iš Drops Brushed Alpaca Silk 12. Pirmasis megztas iš dvigubo siūlo, modelis – „Low Tide„, antrojo modelis – „Late Nights”.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00