Koralo spurgeliai

Kad naujas Jolantos megztinis yra labai gražus, matote iš nuotraukų, pasakojimą pradėsiu nuo to, kas man labiausiai sušildė širdį. Koraliniai spurgeliai yra įkomponuoti melanžiniame fone, kurį sudaro tas pats spurgelių siūlas, sudėtas kartu su namuose verpta balta namine vilna. Tokį stebuklą ir aš esu gavusi dovanų, padariau tą patį, nes naminis siūlas buvo labai plonas (akivaizdžiai meistrės darbas!), o ir melanžas yra mano labai mylimas pasirinkimas.

Jolanta prie naminės vilnos pridėjo pūkuotą alpaką su šilku fonui, koralinė jos spalva su balta sukūrė linksmą ir gaivų derinį. O kad spurgeliai būtų išraiškingesni, jie megzti iš dvigubo rausvo siūlo, be balto. Nesunku susigaudyti, kad po tokios operacijos išvirkščioje pusėje Jolanta turėjo palaidų galų dvigubai tiek, kiek spurgelių, bet – pasikartosiu – mes neieškom lengvų kelių, tik gražių!

Sagas rinko visa kompanija su Aušra priešakyje, o atrodo, kad specialiai šitam megztukui pagamino ;). Patogumą garantuoja ne tik sagos (susegamas daiktas daug lengviau sluoksniuojamas), bet ir šoninės kišenės, beveik nepastebimos, numegztos iš plono viengubo rausvo siūlo – kad tik šildytų, bet ne nepriduotų priekiui papildomo nereikalingo storio.

Visą kitą – reglano mezgimą nuo viršaus kartu su užsegimo juostele, trumpą ilgį bei plačias rankoves pasufleravo Jolantai dabartinės (tiek nešiojimo, tiek mezgimo) tendencijos.

Jolantos Vainutienės megztas megztukas iš rankomis verptos baltos naminės vilnos ir Drops Brushed Alpaca Silk 06 (koralas), sagos – Union Knopf.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00