Qanik Dress / Qanik-kjole

Šita suknelė mane sugrąžino į pačią MZ pradžią, kai reikėjo rinkti būsimai parduotuvei siūlus bei mezgimo priemones. Nebuvo tai patys ekonominio klestėjimo metai, internetinė prekyba dar šviesmečiu atsilikusi nuo dabarties (čia turiu galvoje ne tik pasirinkimą, bet ir papratimą apsipirkinėti nuotoliniu būdu) ir apie daugelį siūlų, iš kurių mezgė socialiniuose tinkluose matomos mezgėjos Europoje, galėjome tik pasvajoti. Labai kūrybingos mezgėjos (tas deficitas, negaliu nepripažinti, kūrybingumą veikė kaip dopingas) ieškojo artimiausių pakaitalų, kitos – ryšių, todėl pagrindinė būsimos parduotuvės vizija atrodė labiau kaip svajonė nei realybė – kad ir pas mus būtų prieinami visi (aišku, kad ne visi, bet nors kuo daugiau!) ekranuose matomi siūlai, kad juos būtų galima savo rankomis pačiupinėti ir savo akimis apžiūrėti.

Vizijos kasdieniniuose reikaluose turi tendenciją kiek priblėsti, bet tas vakaras, kai Rūta, atsinešusi aprašymą, ieškojo naujai suknelei siūlų, nupūtė dulkes nuo pirminio sumanymo. Aš senu papratimu, pasidomėjau ne siūlomu siūlu, o mezgimo tankumu, galvodama, kas iš MZ lentynos jį atitiktų, kol ratą kitą apsukusi nusprendžiau pasitikslinti, o ką siūlo dizainerė? Pasirodo, ploną moherį su storu tvidu (100 g ~ 160 m) – ir abu jie yra ne kažkokioje mistinėje erdvėje, o čia pat, visai ranka pasiekiamoje lentynoje. Tegu, ne norvegų, danų gamintojo, bet vienareikšmiškai nė kiek ne prastesni.

Rūta, aišku, išsirinko savo – trijų spalvų – versiją ir spalvas pagal save, nes tame ir slypi rankinio mezgimo skirtumas nuo apsipirkimo rūbų parduotuvėje ;), moherį galėjo rinktis keturių gamintojų, tai jei vieno spalvynas nelabai, kažką rasi pas kaimyną. Jei nieko nepainioju, buvo žiemos švenčių pažiba ir mezgančios močiutės džiaugsmas. Ir šventės buvo tiek pat gražios, kiek šiltos :).

Paskutinis žiemos mėnuo – trumpiausias tik kalendoriuje, jausminė jo trukmė arti begalybės ir lėtėja su kiekviena pavasario link artėjančia akimirka. Mezgantys žmonės įvairiai su tuo laukimu tvarkosi. Galima, žinoma, jau imtis vasariškų projektų ir svajonėmis kviestis šilumą į namus. O galima – ir tai su tokiu storu siūlu net laiko daug neužims – įterpti prieš jį štai tokį prašmatnų, įspūdingą projektą ir patys jau prašysite to pavasario palūkėti ;).

Rūtos Miškinytės megzta suknelė iš Isager Aran Tweed Grey, Black, Red kartu su Rosarios4 Aurora 21 ir 56 bei Drops Kid Silk 36. Modelis – „Qanik Dress / Qanik-kjole„.

1 komentaras apie “Qanik Dress / Qanik-kjole”

  1. Pirmiausia- labai džiaugiuosi,o tada – giriu….Rūta, suknelė puošia Tave ir džiugina svetimą akį !!!

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00