Kojininis tvidas

Tradiciškai kojinėms gaminamas tvirtai susuktas ir apvalus siūlas – viskas daroma tam, kad šios būtų stiprios ir kuo ilgiau mums tarnautų. Bet be grynai praktinės paskirties apvalus siūlas labai gražiai atskleidžia raštus, jame nepasimeta net pačios smulkiausios tekstūros, kaip juvelyriniame kūrinyje sužiba vingriausi ornamentai, miniatiūrinės pynytės ar skylučių raštai.

Ir jei ką gąsdina toks plonas siūlas, perkeltas iš mažo kojinės į didelį megztinio formatą, tai jau tik ne Aušrą – jai tik duok ploną virbalą į kompaniją ir kokių sudėtingesnių raštų kombinaciją! Reikia persiskaičiuoti savo siūlui, dydžiui ar figūrai? Tai vietoj rytinės mankštos – kaip kitaip tuos mezgimo įgūdžius treniruosi, jei viskas bus ant lėkštutės patiekta? Apie tokius meistrus žmonės sako, kad dangaus apdovanotas, ir tikrai tame yra tiesa, kuri, deja, labai lengvai kaip augalėlis be priežiūros nuvystų nepuoselėjama.

Aušra savo talentą puoselėja ir visaip kaip augina – tai ir ji turi, ir visa šeima džiaugiasi idealiai tinkančiais rūbais. Jei manot, kad čia taip viskas savaime pagal aprašymus išeina, tai pažiūrėkite originalų modelį ir jo siūlą, palyginkite su fingering vulgaris, kokiu yra kojininis, peržvelkite visus sukomponuotus raštus ir pabandykite pakalkuliuoti. Pradžiai, tik kiek laiko užims viską perskaičiuoti ir perdėlioti ;).

Tik nesigąsdinkite – toks laisvas žongliravimas įvaldyto amato galimybėmis tikrai yra kiekvienam pasiekiamas dalykas, gal žingsniukų kiekis ir sunkumas skirsis, bet visi norintys ateisime į tą tašką, kur visos priemonės bus mūsų vizijai įgyvendinti. Aušra mėgsta plonus ir ne per šiltus drabužius – kojininiai siūlai jos mezgimo arsenale vienodai svarbūs ir kojoms, ir visoms kitoms kūno dalims dengti bei puošti. Ypač toms, kur puošti – pačiomis įvairiausiomis raštų kombinacijomis. Be kitų gerų savybių, šiam megztukui pasirinktas Admiral tvidas yra ir labai švelnus bei labai gražus – nenusakomos balsvos spalvos su spalvotų intarpėlių konfeti.

Aušros Svarauskienės megztas megztukas iš Schoppel-wolle Admiral Tweed Bunt 980, modelis – „Mareel„.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00