Kojinių kulnų kursai

Pradedame kursų sezoną spalio mėnesį, kuris anglakalbių mezgėjų iškalbingai vadinamas Socktober, nes kojinės turbūt yra vienas pirmųjų dalykų, kurių pasigendama orams atšalus. Mes jungiamės į būrį ir kursų sezoną atidarome būtent kojinių kulnams skirtomis pamokomis.

Tęsiame tradiciją tuo pačiu, pasikeitusiu ir labai pasiteisinusiu formatu. Anksčiau kiekvieni kursai būdavo skirti tam tikram kulno ar kojinės mezgimo (pvz., nuo pirštų) tipui ir visi draugiškai megzdavome tą patį. Patyrusių kojinių mezgėjų būriui išaugus sugalvojome laisvesnį ir labilesnį mokymosi būdą. Trys spalio šeštadieniai (15, 22 ir 29 dienos) bus skirti kojinių mezgimui, bet kokias kojines norėsite kada megzti, kokį naują kulną išmokti – rinksitės patys. Kas labai spėriai dirbs ir pasidarys namų darbus – gal spės ir du skirtingus:). Tikimės, kad visi – tiek pradinukai, tiek patyrę kojinių mezgėjai – ras ką veikti. Kol nesigilini į kojinių mezgimą, kulnas atrodo tik… kulnas, bet įžengęs į mišką gilyn pastebi, kad kojos visų skirtingos ir kiekviena prašo sau patogiausios formos. Skirtingų formų prašo ir skirtingi kojinių modeliai ar siūlų spalviniai perėjimai. O kartais tiesiog sveikas kūrybinis smalsumas :).

Kiekvieną užsiėmimų dieną galėsite rinktis, kaip norite megzti kojines (nuo viršaus ar nuo pirštų galiukų, pastarajam būdui rezervuokite du savaitgalius) ir kokį kulną (svarbiausią kojinės dalį ir… kliūtį ;)) iš šešių pasiūlytų norėsite išbandyti. Užsiėmimai vyks 11-14 val. ir kiekvieno kaina – 30 €, dalyvaujantiems visuose trijuose užsiėmimuose, jie kainuos mažiau – 80 .

Būtina registracija, kaip visada – el.paštu (info@mezgimozona.lt), telefonu 867643668 ar tiesiog užėjus į parduotuvę. Jei žinosite iš anksto, kurį kulną norėsite mokintis, parašykite ar pasakykite, aptarsim, kokius namų darbus padaryti, kad užsiėmimų metu galėtumėte eiti tiesiai prie reikalo. Nespėjantys ar neapsisprendę tenesijaudina, galima sėkmingai užsidėti akis, pamegzti kelias eilutes ir eiti prie kulno, o namie numegzta kojinė tik įtvirtins įgytas žinias;). Visas kojines bus galima kursų metu apžiūrėti, pasimatuoti, trumpai visus kulnus aptarsime, bus galima nuspręsti ir ekspromtu, kuris mieliausias. O kad visi megsime skirtingus – tai tikiuosi, bus dar naudingiau. Juk galima mokytis ir iš svetimos patirties ;).

Tik pirmasis – klasikinis prancūziškas pasagos formos kulnas – yra naudojamas kojinėms, megztoms nuo viršaus, visi kiti gali būti pritaikomi tiek mezgant kojines nuo pirštų, tiek nuo viršaus.

Pirmasis universalusis – trumpų eilių kulnas. Labai praktiškas ir gražus yra kulnas išmegztas pačioje pabaigoje.

Originalus HG kulnas, kurį gali megzti bet kuria kryptimi, panašus ir šis, praplatintas (įvairiais būdais ir įvairiose vietose), kuriam nereikia megzti atskiro užkulnio, ir kuris taip pat gali būti naudojamas mezgant abiem kryptim.

Dar vienas universalus ir labai įdomus, gana erdvus kulnas iš trumpų eilių „skiltelių”.

Šilto ir patogaus rudens 🙂

5 komentarai apie “Kojinių kulnų kursai”

  1. Atgalinis pranešimas: 2-3-6 – mezgimo zona
  2. Atgalinis pranešimas: Kojinių paradas – mezgimo zona

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00