Nauja liemenė

Šią knygą gavau seniai, sunkiai ir ilgai ją vartydavau kasvakar prieš miegą gražiems sapnams ir svajonėms apie savo įvairiaspalvius mezginius, bet vieną liemenę nusižiūrėjau tokią, kokia ji buvo knygoje (beveik) ir pakankamai nemažai metų laukiau tinkamos progos. Sulaukiau:)

Iš pradžių su eksperimentiniais estiškos vilnos spalvynais atkeliavo ši graži trigijinė kiek marga angliško raudonio vilna – pagrindui. Praėjo dar pora metų ir į madą atėjo liemenės, kurių aš, deja, nenešiojau, nebuvo prie ko… O tada jau atsirado suknelė (tiesa, iš pradžių mano Kristės spintoje, bet ji buvo labai šalia ;)) ir visoms kortoms sukritus pagaliau ėmiausi savo svajonių projekto. Tiesa, paskutinis postūmis buvo netikėta ir ilga kelionė, kuriai reikėjo greitai susiruošti lengvą – nei galvojimo, nei žiūrėjimo – nereikalaujantį mezginį.

Tokiu neskausmingu būdu, net pačiai nepastebėjus, atsirado vienspalvė nugara ir priekio kraštelis, o jau smagiajai ir spalvingai priekinei daliai man jokio paskatinimo nereikėjo ;).

Ką nustebino terminai nugara ir priekis (jie stebina ir mane pačią ;)), tai primenu, kad intarsija (kai kiekvienos spalvotos dalies rombelis mezgamas iš atskiro kamuoliuko) yra technika, kuri ratu galima, bet tokia nepatogi, kad paprasčiau ir žymiai lengviau megzti pirmyn-atgal ir po to susiūti detales, net jei jau pamiršai, kiek laiko tai užima (realybėje, aišku, buvo kitaip, bet jutiminė patirtis sako, kad tiek pat laiko mezgiau, ir tiek pat siuvau bei siuvinėjau ;)).

Spalvotiems rombeliams naudojau visas turimas vilnos atsargas, kurių storis atitinka anglų vartojamą DK terminą, tai yra, maždaug 100-130m 50g. Į trasą ėjo Drops Karisma, Lima, Cotton Merino, Bergere de France Lima, Berlaine, Schoppel-wolle Gradient, Bluefaced Leicester DK nuo pirmos kregždės ir kiti daugiau ar mažiau atpažįstami objektai.

Galutinis taškas škotiškam liemenės stiliui – paprastu daigstomuoju dygsneliu ryškiai raudonu siūlu išsiuvinėtos įstrižos juostelės. Tradiciniuose raštuose jos išmegztos, čia reikalai supaprastinti ir sumoderninti, mano galva.

Numegzta liemenė vasarą ir aš kol kas dar derinuosi prie jos – tai su ta pačia suknele, tai ilgom, tai trumpom rankovėm. Oras dabar tokiems eksperimentams kaip užsakytas :).

Liemenė megzta pagal Sanna Vatanen knygoje „Jämälangasta! : neulo, virkkaa, kirjo” pateiktą liemenės modelį. Pagrindinis siūlas – Aade Long 8/3, spalvoti rombeliai priderinti prie jo pagal storį (mezgiau 3 mm virbalais).

2 komentarai apie “Nauja liemenė”

  1. Ak tie nuostabieji rombai rombukai… Užburiantys įkvėpiantys. Labai tinka, lb. gražios abi, (liemenė ir nešiotoja)

    Atsakyti

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00