Anorak

Labai smagu matyti, kaip knygose publikuojami modeliai įgauna kūną iš realių siūlų – lyg mažos sėklytės dygtų ir skleistųsi. „Daigiausios” karūną šiuo metu turbūt laimėtų antrasis M. Isager „A Knitting Life” tomas, nei iš vienos knygos nemačiau taip greitai ir tiek daug atsiradusių megztinių 🙂 .

Vieni jų numegzti iš originalaus dizainerės naudoto siūlo, kiti – mezgėjų kūrybiškos interpretacijos, pakeičiant ne tik pluoštą, bet ir mezgimo tankumą. Šios dienos įrašo herojus – Anorakas.

Grenlandijos gamtos ir raštų įkvėptas modelis realų pavidalą įgijo Lietuvoje iš lietuviškų avyčių vilnos 🙂 . Grenlandietiški raštai – iš tos pačios šiaurės kaimynų islandiško Lettlopi siūlo.

Nuotraukose puikiai matosi, kaip subtiliai subanguoja raštų juostelės priekyje. Ir kelios nuotraukos specialiai akcentuojant labai įdomią ir originalią gobtuvo konstrukciją.

Tikra snieguota žiema dvelkiantis megztukas taip ir prašo panašios aplinkos, bet mūsų klimato realybė yra tokia, greičiausiai jis bus puikus ir kaprizingo pavasario palydovas 😉 .

Loretos Daukšaitės megztas megztinis iš ukmergietiškos lietuviškos vilnos ir Istex Lettlopi 9418 bei nuotraukos. Modelis – „Anorak„.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00