Skalsus siūlas, patikrintas modelis ir geri prisiminimai

Pamenate gražųjį raštuotą G megztinį? Istorija sulaukė pratęsimo 🙂 .

„Iš 4 kamuoliukų Isager Highland Wool numegztas didžiulis Tiree megztinis (šviesioji jo dalis) ir dvi poros pirštuotų pirštinių. Aš tikrai suabejojau dėl siūlų kiekio ir prisiminusi, kad turiu foto su „įkalčiais“ iš savo nuostabios nakvynės galvai pravėdinti Viniuje, pasižiūrėjau, ar tai tiesa – 4 vnt.
Megztinis tapo mylimiausiu, o likutį, atėjus žiemai, paverčiau pirštinėmis. Vienas numezgiau ir išsiunčiau draugei į Vokietiją. Viskas be pakeitimų pagal modelį „Pitsilised Gloves„. Prireikė 37 g.

Šį modelį mezgu n-tąjį kartą, ne dėl fantazijos trūkumo, bet aprašymas (mezgimo bei platinimų schema ir pirštų akių kiekiai schematiškai pavaizduoti) bei raštas tokie geri, kad nieko kito nebelieka. Kartais aš jį sutrumpinu 1-2 rašto motyvais, nes pirštinės užtektinai ilgos visose dalyse. Megzdama sau, įvertinusi siūlų likutį, mezgiau jau tik 7-is, o ne 8-is rašto pasikartojimus ir šįkart sutrumpinau riešo dalį. Mano pirštinės taip pat puikios – 32-33 g.

Manau, kad nuo pasikartojančio šio pirštinių modelio mezgimo mane ir panašioje situacijoje kitus galėtų išgelbėti tik Isager „Handcraft“ knyga. Linkiu visiems ją įsigyti 😉 . Pirštinės mezgasi minimum du kartus greičiau nei kojinės, kai skubiai reikia malonaus priedo dovanai ar dėmesiui parodyti.

p.s. labai laukiu vėl tokio galvos pravėdinimo Vilniuje 🙂 „

G megztos pirštinės iš Isager Highland wool (Ice Blue), modelis – „Pitsilised Gloves„. Autorės nuotraukos ir tekstas.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00