Get the Groove

Bijau pripainioti (pastaruoju metu nebepasitikiu savo atmintimi net siūlų ir modelių reikaluose ;( ), bet mano rodos, kad pirminis Audronės planas šiems siūlams buvo vyriškas megztinis. Kaip ten bebūtų, rezultatas nuotraukose – puikus, šiltas ir dailus ilgas susiaučiamas megztinis. Sau :). Siūlai taip priderinti modeliui, kad sunku geriau ir ką išgalvoti – tvido efekto marginimas suteikia visai medžiagai vizualinio įdomumo, o kadangi šis efektas sukurtas dažymo, ne verpimo, kaip gaminant tikrą tvidą, metu, tai apvalus lygus siūlas tobulai atskleidžia visus tekstūrinius niuansus. Nukeltų akių juostos priekyje ir menamų siūlių vietose ryškios ir svarbios be galo gražiai atrodančiuose išvirkščių akių plotuose.

Iš kitų mezgėjų patirties galiu patikinti, kad megztukas bus tiek švelnus (ne toks jau dažnas dalykas daugeliui Šetlando vilnos siūlų), tiek šiltas, o patogus modelis leis nešioti jį visus metus – vasarą ar žiemą, visada gerai turėti ką užsimesti šilto ant lengvesnio apatinio sluoksnio, o rudens pradžioje tai net ir striukę atstos.

Šiuo Audronės megztuku norėčiau atidaryti naują laikiną rubriką – besibaigiantys siūlai. Niekam ne paslaptis, kad UK atsisveikina su Europos sąjunga ir nepanašu, kad po skyrybų planuoja likti „geriausiais draugais”, kas palies ir siūlinius santykius. Jau kelintus metus mezgėjus džiuginę britiškų avių veislių UK gaminami West Yorkshire Spinners siūlai MZ taip pat eina į pabaigą ir galbūt pats laikas priglausti kažkokius nusižiūrėtus. Didžioji Britanija turi gilias vilnos tradicijas, pasiūlydama viso pasaulio mezgėjams gurmanams galimybę išbandyti pačių įvairiausių veislių savybes bei niuansus, pasinaudokim ja!
Beje, net kišenytė megzta ir priderintų spalvų mažųjų Rowan Fine Tweed kamuoliukų – šio gamintojo siūlų taip pat pas mus nebebus :(.

Audronės Steponaitienės megztas megztinis ir nuotraukos. Modelis – „Get the Groove„, siūlai – WYS Croft 757, kišenės megztos iš Rowan Fine Tweed 373.

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00