Žieminės naujienos arba meilės spalva

Kepurė su kaklašildžiu vaiko užsakytos spalvos mano numegzti dar prieš Kalėdas, tiksliau Kalėdoms, bet žiemą buvo taip mažai nešiojami, kad galvojau parodyti aktualesniu metu, kad jau visi taip šilo praeitus mėnesius ir dejavo, kad nebereikia jokių šiltų drabužių. Matyt, reikėjo sulaukti sniego balandį, kad paaiškėtų, jog vis dėlto reikia;). Pati pravaikščiojus beveik visą žiemą plika galva, aš kartą kovo gale išsitraukiau miške Karolio kepurę iš jo kišenės, nepaisydama, kad juoda spalva labai jau labai man ne prie veido.

 

1-DSC04985

Jei kartais belaukdami vasaros kartu su manimi sušalsite ausis, ar ims šalti kokios jums artimos vyriškos ausys, o gal nuspręsite iš anksto laiko turėdami pasirūpinti kalėdinėmis dovanomis, labai rekomenduoju šį kepurės modelį. Ne kartą megztas ir mano pačios, ir viso būrio mezgėjų aplinkui, jis tikrai pateisino pačių įvairiausių nešiotojų lūkesčius.

1-DSC04986

Klasikinis viršugalvio užbaigimas keturiose vietose po 2 akis naudojamas daugelyje modelių, nes tinka ir padribusiam nešiojimo būdui, o užsitraukus iki galo, dailiai prisitaiko prie galvos formos.  Man labai gražus dizainerės sprendimas suėmimo juosteles megzti geromis akimis bendrame išvirkščių fone – maža, bet iškalbinga detalė. (Jei jau apie mezgimą kalbame, tai visai nebūtina taip ir megzti, jei smagiau geros akys einasi, galima ir megzti geromis, o suiminėti išvirkščiomis, paskui tik išsiversti nešiojimui. Tik perspėti apie tai nešiotoją! Nes jei dailiai viską pabaigsite, sunku bus atskirti gerą pusę nuo išvirkščios;).) 

1-DSC04988

Numezgus gan ilgą stulpelį ir atitinkamai prailginus dalį po jo, galimi patys įvairiausi nešiojimo būdai. Klasikinis (pašiltintas!) – dvigubas atvartas ant ausų ir apgulusi, bet ne apspausta viršutinė dalis. Tinka.

1-DSC04993

Pats vaikutis dažniau užsiraito stulpelį du kartus tik viršugalviui pridengti. Bet kaip, jei pats (viršutinė nuotrauka), ar pataikydamas į stulpelio pabaigos liniją, jei šalia stovi mama su fotoaparatu (pirmą ir paskutinį kartą turbūt;)).

1-DSC04995

Dizainerė siūlo ir kitą nešiojimo būdą, kurį veltui prašiau Karolio pademonstruoti, niekaip jis nesuprato, ko aš noriu, kol pati neprikišau rankų. „Ką tu taip niekada nenešioji?”,- nustebau. „Ne”.

1-DSC04997

Kaklašildis – du kartus apie kaklą apsisukantis šalikas, kurio pradžia sujungta su pabaiga. Dvigubas angliškas stulpelis iš minkštos mėlynasnukių avių vilnos. Tikras meilės darbas tamsiausiu metų laiku:).

1-DSC04999

Komplektas megztas iš WYS Bluefaced Leicester DK 099, kepurės modelis – „Chunkeanie„.{jcomments on}

2 komentarai apie “Žieminės naujienos arba meilės spalva”

  1. Atgalinis pranešimas: Meilės darbai – mezgimo zona

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00