Širdžių valetas

IMG 16kl21

Daug mano mezginių gimsta kaip ir priverstine tvarka – besiruošiant kursams. Neretai jie, kaip ir netyčiukai vaikai (pardon už palyginimą), tampa vieni mylimiausių. Šios pirštinės taip pat numegztos artėjantiems savaitgalio kursams. Mes megsime mažą pavyzduką, todėl norėjau, kad bent pačiupinėjimui ir pažiūrėjimui būtų tikras normalaus dydžio daiktas.

IMG 16kl30

Pradėjau nusiteikusi gana skeptiškai – toks lėtas man tas dvigubas mezgimas pasirodė. Bet didesniame daikte turėjau kur įsibėgėti, tempas pagreitėjo, o dar pagrindiniam herojui ant pirštinių nepasirodžius vien į schemą žiūrėdama negalėjau nustoti šypsotis. Pasak tvarkos guru Marie Kondo, pagrindinis argumentas pasiliekant daiktą, yra jo teikiamas džiaugsmas. Su šitomis pirštinėmis man, panašu, skirtis nelemta;)

DSC00154

Dvigubas mezgimas – truputį burtai, truputį fokusas. Mezgi susidėjęs visas akis ant vieno virbalo, atrodo iš pirmo žvilgsnio grynas chaosas, o jos po truputį ima skirtis į dvi pirštines vienoje, į viena kitos veidrodinį atspindį.

DSC00157

Nori – nešioji viena puse, nori – šmaukšt – ir jau tas pats piešinys kitomis spalvomis pasirodo;).

DSC00158

Kortų motyvas tokiam mezgimo būdui man pasirodė pats pačiausias, juk kortos, kur buvusios, kur nebuvusios, ir prie burtų, ir prie triukų… Prie pagrindinio herojaus priderinti smulkūs ornamentai – kaip kortų pakraštėliai ar nugarėlės. Tik karaliauja mano pirštinėse ne mėlynakis blondinas, o storuliukas Trolis Mumis juodom akim ir uodegėle su kutu. Jokios klaidos – jis juk tikras širdukas.

DSC00165

Ta proga norėjau parodyti dar vieną mane sužavėjusį latviškose pirštinėse nužiūrėtą kraštelį. Tradicinis dvigubas kraštas su spurgeliais, kurie susidaro per lenkimo liniją išmezgant ją su užmetimu ir dviejų akių sumezgimu gerai. Pati atnara gali būti kokių nori spalvų, gali būti vienspalvė abiejose pusėse, gali jos skirtis, tik viena rašto (užmetimas, dvi akys sumezgamos kartu gerai) eilutė išmezgama kita spalva. Rezultatas – spalvoti taškeliai pačiose spurgelių viršūnėlėse.

DSC00172

Dar viena nuotrauka partija snieguotame miške,

DSC00180

kita – ateinantį šeštadienį.

IMG 16kj27

Ar pasakiau, kad net iš gana plono siūlo megztos pirštinės yra šiltos šiltos ir vėjo neprakošiamos, sniego nepraleidžiančios?

DSC00190

Pirštinės megztos iš estiškos Aade Long 8/2 vilnos (raudona, tamsiai mėlyna, šviesiai pilka ir žydra). Schema – čia.{jcomments on}

1 komentaras apie “Širdžių valetas”

Parašykite komentarą

Item added to cart.
0 items - 0,00